Otec Ansu Fatiho Bori poskytol šokujúci rozhovor pre Cadena COPE, v ktorom si nedával servítku pred ústa. Bori Fati priznal, že ho situácia v tíme jeho syna rozčuľuje do takej miery, že by bol najradšej, keby Ansu odišiel do iného klubu. Zároveň ubezpečuje, že na Camp Nou už nepríde.

"Ansu Fati je spokojný s tým, ako pracuje. Ansu je medzi elitou už 4 roky. To je dôležitá vec. Fyzicky je na tom veľmi dobre. Má teraz väčšiu rýchlosť ako predtým."

"Prečo mu Xavi nedá šancu? To je dobrá otázka. Bude mať svoje dôvody. Ansu sa na Xaviho nehnevá, vždy bol jeho idolom. Ja sa hnevám ako otec. Xavi je dobrý človek. Keď som sa s ním rozprával, povedal mi, že Ansu potrebuje posilniť nohy, a to aj urobil. Xavi bol náš idol, mali sme jeho fotky, keď sme boli v Seville."

"Vadí mi, že Ansu hrá tak málo minút. Hovoríme o Ansu Fatim, španielskom reprezentantovi a chlapcovi, ktorý vyšiel z La Masie. Ansu si zaslúžil oveľa viac, zaslúži si viac minút, nemôže to byť tak, že hrá jednu alebo dve minúty za zápas. Pred zranením tam boli Suárez, Dembélé, Griezmann.... a hral Ansu. Najviac ma štve, ako málo minút dostáva Ansu: 3 minúty, 5 minút, 10 minút.... Netvrdím, že Ansu musí byť hráčom základnej jedenástky, pretože útočníci v kádri patria k elite, ale hovoríme o španielskom reprezentantovi, desiatke Barcelony, odchovancovi..."

"Ansu nechce podpísať zmluvu s iným klubom, ale ja chcem, aby uspel. Na štadión už neprídem, som veľmi nahnevaný. Pred rokom mal ponuky, ale nechcel ich vypočuť. Povedal som Ansu, že ak sa situácia nezmení, bude pre neho najlepšie zmeniť prostredie, ale povedal mi, že sa mýlim. Momentálne by som o ponuke z Realu Madrid neuvažoval."

"Mateu Alemany je vždy úprimný a hovorí nám, že Ansu je dieťa Barcelony, ale môžu povedať veľa vecí a povedia mi, že je to Xaviho rozhodnutie. Na Camp Nou už nepôjdem. Mám svoje miesto v lóži, ale netúžim tam ísť."

"Milujem Luisa Enriqueho, ale ako je možné, že sa Ansu počas zápasu s Kostarikou ani nerozcvičil, keď mužstvo vyhrávalo 7:0? Keby som vedel, akú úlohu bude zohrávať, bol by som radšej, keby na Majstrovstvá sveta nešiel."

"Pred dvoma rokmi všetci zabíjali Viníciusa a čo teraz? To isté žiadam pre Ansu, o podporu a kontinuitu. Postarajte sa o neho, pretože hovoríme o Ansu z La Masie, španielskom reprezentantovi, desiatke Barcelony."

"Ferranova penalta [v zápase proti Valencii]? Uznávam, že Ferran mal pravdu. Bol na ihrisku a v hierarchii je pred Ansu."

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

16 komentáre
2023-03-29 08:17:32
Barcelona si zasluzi od Fatiho ovela viac, ked mu doverovala a dala mu 10ku...ked sa chlapec neuvedomi, tak nikdy nic nedosiahne...vo vela zapasoch s nasadenim pripomina messiho v jeho najhorsich zapasoch, ked nejavil zaujem o hru a len sa prechadzal po ihrisku...ale messi si to mohol dovolit...fati zatial nic nedokazal a uz ma velke reci (ano aj vinou zraneni)
2023-03-29 08:18:10
Ale no tak otce.....desiatka na drese ako taka nerobi sama vykony....jej nositel by tomu mal pomoct....vzor na to ma. A hlavne by sa mal chlapec spamatat.....