Joan Laporta sa na kongrese fanklubov Barcelony v Granade vyjadril k prípadu Negreira. Prezident je stále presvedčený, že proti Blaugranas sa vedú mediálne kampane, ktoré sú zamerané na povesť klubu.

"Nemajú nič a jediné, čo chceli, bolo ohroziť našu povesť a dobré meno. S náklonnosťou k Barcelone sa nedá zahrávať. Je to 123 rokov preukazovania hodnôt, oddanosti, zodpovednosti, čestnosti a fair play, pretože takto chápeme futbal, šport a život."

"Žiadam vás, aby ste zostali jednotní a bránili náš erb, našu podstatu, náš model vlastníctva. Barça musí byť vždy všetkými svojimi socios a socias, svojimi penistas a fanúšikmi, ktorých máme po celom svete. Taktika spočíva v snahe utopiť nás, stláčať nás, až kým sa nevzdáme. Nedovolíme, aby bol urážaný zmysel pre dôstojnosť barcelonismo, ktorý máte ako všetci culés, dnes najmä tí tu v Andalúzii. Nedovolíme, aby sa to stalo. Budeme brániť Barcelonu do poslednej kvapky krvi."

"Barca bude vždy vaša a pocit barcelonistu sa nedá kúpiť ani predať. Nemôžu ju pošpiniť ani veľmi vážne útoky na náš erb, ktorých sme v poslednom čase svedkami a ktoré nemajú nič spoločné s realitou. Barcelona vždy vyhrávala na ihrisku zo športového hľadiska vďaka úsiliu, talentu, kvalite a odhodlaniu hráčov a v žiadnom momente sme sa nedostali do dynamiky, pokiaľ ide o tú, v ktorú chcú, aby ľudia nejako verili, že sme to urobili. Je veľmi škaredé, čo robia prostredníctvom ponižujúcej kampane proti povesti nášho klubu, to nie je náhoda."

zdroj: mundodportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-04-01 14:51:56
Amen 🔵🔴 Visca Barça
2023-04-01 20:38:17
Skoro mi až slza ukápla. Ale pak jsem si vzpomněl na to, jak Laporta stejně vzletně obhajuje Superligu a taky, co za krysu je Bart, hlavně do jehož období kauzu spadá a …
Každopádně doufám, že Barca obhájí svou dobrou pověst a po Bartovi konečně neštěkne ani pes :(