Lionel Messi sa možno počas leta skutočne vráti na Camp Nou. Barcelona totiž prostredníctvom viceprezidenta Rafu Yusteho potvrdila, že klub sa pokúsi stiahnuť Argentínca späť do metropoly Katalánska.

Krátko nato sa objavili ďalšie správy, podľa ktorých Messi prijme ponuku hneď, ako mu ju Blaugranas predložia. Vo svojom tíme ho s otvorenou náručou privíta aj Xavi Hernández. Catalunya Radio teraz prináša ďalšie podrobnosti o možnom návrate Argentínca. Tie však nie sú veľmi pozitívne.

Argentínsky kapitán bude musieť v prvom rade vyriešiť všetky nezhody so svojimi bývalými spoluhráčmi, keďže Xavi chce, aby bola šatňa jednotná. Je známe, že Messi pred svojím odchodom nemal najlepšie vzťahy s Marc-André ter Stegenom, pričom rádio dodáva, že určité napätie bolo aj medzi bývalým kapitánom a Ousmane Dembélé.

Teraz je však Ter Stegen jedným z kapitánov klubu a Dembélé je kľúčovým článkom Xaviho plánov. Pre Messiho je teda skutočne dôležité, aby v prípade návratu do Barcelony odložil všetky nezhody bokom. Xavi navyše verí, že 7-násobný držiteľ Zlatej lopty dokonale zapadne do novej taktickej schémy, ktorá počíta s nasadením štyroch stredopoliarov. Tréner vidí Messiho na jednej z dvoch pozícií v strede poľa, kde v súčasnosti pôsobia Pedri a Gavi.

Messi však bude musieť pomáhať v defenzívnych činnostiach a tvrdo pracovať bez lopty, ako to robia ostatní hráči - a Xavi o tom nemieni diskutovať. Budúcnosť Jordiho Albu a Sergia Busquetsa, ktorí patria medzi Messiho najbližších priateľov, by sa pravdepodobne tiež musela úplne vyjasniť, kým sa rozvinú rokovania o návrate.

Xavi je s Messim v neustálom telefonickom kontakte, ale v najbližších týždňoch sa plánuje so svojím bývalým spoluhráčom stretnúť osobne, akonáhle bude mať Barcelona titul v La Lige vo vrecku, aby prediskutovali jeho návrat a vyššie uvedené body, aby operácia mohla prebehnúť hladko.

zdroj: catalunya radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-04-01 14:38:29
S Dembelem by to malo byť v pohode. Messimu mu má za čo ďakovať, za ten úvodný faul vo finále vďaka ktorému Messi mohol kopať penaltu.
2023-04-01 14:47:06
Messi však bude musieť pomáhať v defenzívnych činnostiach a tvrdo pracovať bez lopty, ako to robia ostatní hráči - Neverím tomu, že Messi by v 36 rokoch behal hore dole, prekvapilo by ma to, ale neverím že by sa to stalo 😂. Skôr Gavi to odbeha za neho, to by bol jeho De Paul španielsky