Barcelona nastúpi na zápas proti Elche nielen bez Ousmaneho Dembélého, ale aj bez vylúčeného Raphinhu. Pre Ferrana Torresa a Ansu Fatiho to teda bude veľká príležitosť, aby sa proti poslednému tímu tabuľky predviedli v dobrom svetle. Mimoriadne dôležitá bude dnes aj úloha Roberta Lewandowskeho a je možné, že šancu dostanú aj mladší hráči z rezervy.

Barcelona bude dnes kvôli absencii Frenkieho de Jonga a Pedriho pravdepodobne hrať v trojčlennej útočnej formácii, čo otvára priestor pre Torresa aj Fatiho. Prvý menovaný čaká na gól od 1. novembra a druhý od 19. januára. Pre oboch hráčov by to mohla byť jedna z posledných príležitostí predviesť sa, pretože ak sa nepresadia, vzhľadom na návrat Raphinhu a Dembélého už v tejto sezóne nemusia dostať žiadnu takúto príležitosť. Kvôli tomu je toto stretnutie také dôležité pre ich budúcnosť. Najmä v prípade Fatiho, keďže sa už dlho špekuluje o jeho možnom odchode z klubu, pričom argumenty pre tieto špekulácie nedávno poskytol futbalistov otec. Pre 20-ročného hráča by bolo najlepšou možnosťou, keby sa dnes zapísal do listiny strelcov a trochu tak umlčal kritikov.

Vzhľadom na neistotu okolo španielskeho útočného dua bude úloha Roberta Lewandowskeho o to väčšia. Aj Poliak má čo dokazovať. Od 5. novembra strelil v La Lige v desiatich zápasoch len 2 góly. Lewy musí nielen utiecť svojim konkurentom v tabuľke strelcov (Enes Unal na neho stráca už len 2 góly, zatiaľ čo Iago Aspas, Borja Iglesias a Joselu 3), ale aj ukázať, že je schopný byť kľúčovým hráčom tímu. Posledné rozhodujúce údery v Primera División zasadil súperom skôr Rafinha, ktorý od 5. novembra zaznamenal 5 zásahov. Tentoraz bude Brazílčan chýbať, takže väčšia zodpovednosť leží na pleciach Lewandowskeho.

Absencie viedli Xaviho k rozhodnutiu povolať nielen Angela Alarcona, ale aj Estanisa Pedrola. Prvý menovaný sa v poslednom čase pravidelne objavuje v zápasovej nominácii Barcelony a stihol nastúpiť na 5 zápasov. Na ihrisku však nebol dlhšie ako štvrťhodinu a zvyčajne odohrá len niekoľko minút. Možno dnes dostane viac času na to, aby ukázal svoje schopnosti. Na druhej strane Estanis debutoval za prvý tím pred rokom na začiatku januára v konfrontácii s Malorkou. 19-ročný mladík momentálne ukazuje pomerne dobrú streleckú formu v rezerve, kde od 21. januára strelil 6 gólov.

Obaja títo útočníci môžu mať príležitosť ukázať sa Xavimu v dobrom svetle, keďže Elche je nielen jedným z najslabších klubov La Ligy, ale aj tímom s najhoršou defenzívou v súťaži (51 inkasovaných gólov). Kedy, ak nie teraz, pár dní pred El Clásicom, by mali dostať šancu takíto mladí hráči? To isté platí aj pre ostatných útočníkov spomenutých v tomto článku. Kedy, ak nie teraz, by sa mali Ansu Fati a Ferran Torres odraziť od dna a Robert Lewandowski vrátiť do streleckej formy?

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-04-01 15:49:52
Na toto som aj zabudol super môžeme sa tešiť na fatiho a ferrana jeeeej 🤮
2023-04-01 16:06:17
Time to shine