Téma Gavi je v mediálnom priestore stále aktuálna. Hovorilo sa o tom aj počas včerajšej tlačovej konferencie Carla Ancelottiho. Trénera sa pýtali aj na jeden deň odpočinku navyše pre Barcelonu pred El Clásicom. Ferland Mendy v zápase proti Blaugranas určite nenastúpi.

Pripomenieme, že Xavi na otázku týkajúcu sa kritiky na Gaviho vyhlásil, že ak by záložník hral za iný tím, jeho štýl a prístup by boli výhodou a médiá by sa k nemu správali inak. Na tieto vyjadrenia sa pýtali aj Carla Ancelottiho, ktorý sa odvolával na Viníciusa.

Novinár: Xavi povedal, že keby Gavi hral v inom tíme, kritika by bola iná. Keby Vinícius hral v inom tíme, tiež by to bolo iné?

Ancelotti: "A keby mal môj dedo kolesá, bol by to automobil! Každý tu má svoje problémy. Mal ich Vinícius, mal ich Gavi, mali ich aj ostatní futbalisti. Taký je futbal, ale najdôležitejšie je rešpektovať ľudí."

Ancelottiho sa pýtali aj na nadchádzajúce El Clásico v súvislosti s jedným dňom odpočinku navyše pre Barcelonu. Katalánci mohli k predchádzajúcemu zápasu proti Realu v La Lige pristúpiť aj vďaka týždňovej prestávke viac oddýchnutí, zatiaľ čo Los Blancos hrali proti Liverpoolu o 4 dni skôr. Stojí však za zmienku, že pri troch predchádzajúcich El Clásico v Primera División, španielskom Superpohári a Kráľovskom pohári to boli zakaždým Los Blancos, ktorí mali o deň odpočinku viac.

Novinár: Prekvapuje vás, že Barcelona hrá o deň skôr ako Real? Je to nevýhoda?

Ancelotti: "Nie. Myslím si, že tentoraz máme dostatok času na regeneráciu a k zápasu pristúpime v dobrej kondícii. Nie je to žiadna nevýhoda."

Problémom pre Ancelottiho však bude ďalšie zranenie Ferlana Mendyho. Francúz by mal byť mimo hry približne dva týždne a určite vynechá zápas proti Barcelone. Taliansky tréner by mohol namiesto Mendyho poslať na ihrisko Nacha alebo Davida Alabu, ktorý absentoval posledný mesiac pre zranenie, ale už sa uzdravil a nastúpil v druhom polčase zápasu rakúskej reprezentácie proti Estónsku.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-04-02 15:42:12
Keby bol tvoj dzedo automobil, tak ty budes max privesny vozik (berte s nadhladom 😭)
2023-04-03 07:02:50
Tak chudáci z Realu majú zraneného Mendiho. Že Barca hrá už koľko zápasov bez svojich kľúčových hráčov a ak do EC nastúpia, tak opäť bez zápasového rytmu, to je ok...