FC Barcelona počas uplynulého víkendu odohrala ligové stretnutie na pôde posledného tímu tabuľky Primera División. Katalánci vyhrali nad Elche 4:0, pričom góly strelili Robert Lewandowski (2), Ansu Fati a Ferran Torres.

Jordi Alba, ktorý sa po dlhšej prestávke vrátil do základnej jedenástky prvého tímu, odohral celé stretnutie. Španiel naposledy nastúpil 26. februára v 23. kole španielskej ligy proti Almeríi a v nasledujúcich 4 zápasoch sedel na lavičke, pričom jeho miesto na ihrisku zaujal 19-ročný Alejandro Balde. Počas víkendu strávil 34-ročný ľavý obranca na ihrisku celých 90 minút a podal solídny výkon, čo dokazujú aj jeho štatistiky.

Jordi Alba mal v zápase proti Elche 83 kontaktov s loptou a 48 presných prihrávok, čo predstavuje 84% úspešnosť. Z jeho 48 prihrávok bolo 7 v poslednej tretine ihriska, čo z neho robí jedného z najdôležitejších hráčov Barcelony v tejto časti. Na bránku súpera vyslal jednu nepresnú strelu.

Ľavý obranca Blaugranas sa postaral o 2 kľúčové prihrávky a 5 pokusov o prienik do pokutového územia súpera, z ktorých 2 boli úspešné. Okrem ofenzívnej hry odviedol Španiel veľmi dobrú prácu aj v obrane. Zo 4 súbojov vyhral 3, zblokoval jednu strelu, získal 3 lopty a predviedol rovnaký počet sklzov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-04-03 11:12:21
Ked nehra kazdy zapas, aj viac vladze ked nastupi....nie je uz najmladsi.....a s tym suvisi, ze aj hra vo vacsej pohode.....
2023-04-03 12:21:29
Hráli jsme proti nejhorsimu tymu ligy, takže bych to rozhodně neprecenoval