V súvislosti s Barcelonou sa už dlho hovorí o potrebe doplniť káder na pravej strane obrany. Jedným z kandidátov na posilnenie Blaugranas bol Thomas Meunier a Borussia Dortmund už údajne stanovila cenu za svojho hráča.

Podľa katalánskeho denníka Sport už Barcelona hovorila s nemeckým klubom o sume, za ktorú by súhlasila s predajom belgického obrancu. Podľa týchto správ Borussia očakáva za 31-ročného hráča 15 miliónov eur. Barça sa samozrejme nechystá zaplatiť takúto sumu vzhľadom na viacero faktorov. Po prvé, hráč má už 30 rokov a jeho zmluva s BVB platí už len jeden rok. Po druhé, kvôli Meunierovej situácii v tejto sezóne. Belgičan začínal zápasy v základnej zostave, ale od októbra do februára sa liečil zo zranení. Po návrate sedel prevažne na lavičke náhradníkov a v poslednom čase ho opäť trápia problémy s chrbtom.

Podľa denníka Sport by Meunier rád prestúpil na Camp Nou a Xavi by ho rád mal v kádri, ale Barcelona sa pre takúto drahú operáciu nerozhodne. Katalánci sa domnievajú, že v tejto fáze kariéry obrancu by sa jeho cena mala blížiť k nule. Podľa denníka Barcelona dokonca zvažovala výmenu, do ktorej by sa zapojil Sergiño Dest, ktorý v Miláne vôbec nehrá na hosťovaní.

Pripomeňme tiež, že nedávne správy naznačovali, že Barcelona odkladá svoj zámer zaplniť medzeru na pravej strane obrany, aby sa mohla sústrediť na iné posily. Okrem iných sa očakáva, že do klubu príde Iñigo Martínez, čím by sa Jules Koundé stal v podstate pravým obrancom. Náhradou za Francúza by v tejto situácii bol Sergi Roberto, zatiaľ čo Julian Araujo by bol v zálohe.

zdrjo: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-04-03 18:33:47
Očekávat můžou, ale ten je i zadarmo drahý.