Carlo Ancelotti na tlačovej konferencii pred odvetným zápasom semifinále Kráľovského pohára proti Barcelone priznal, že po troch víťazstvách Blaugranas za sebou je tentoraz na rade Real Madrid. Talian nevylučuje, že postaví rovnakú jedenástku ako v prvom zápase.

Tri prehry proti Xavimu v tejto sezóne

"Je veľmi ťažké robiť individuálne konfrontácie medzi trénermi. Zajtra bude rad na nás, aby sme vyhrali."

Zopakuje sa jedenástka z posledného Clásica? Áno, je tu aj táto možnosť...

"Musíme však doceniť aj to, že v posledných zápasoch sa nám darilo. Keď je výsledok pozitívny, nepozeráme sa len na to. V posledných dvoch Clásico sme boli konkurencieschopní a v tom poslednom sme boli blízko k víťazstvu. Môže, ale nemusí to byť iná zostava. Chceme odohrať kompletný zápas... pretože si myslím, že posledné dva zápasy nedopadli zle."

Snaha prekvapiť Barcelonu

"Je ťažké meniť systém po tom, čo ste celý rok pracovali na tom istom. Práve v malých detailoch môžete súpera prekvapiť. Vo všeobecnosti je zmena systému len na to, aby sme prekvapili."

Zápasový plán

"Ide o to, aby ste sa po strelení prvého gólu nezbláznili, pretože môžete skórovať aj v 90. minúte. Dôležité je kontrolovať hru s loptou aj bez nej. To sa nám v prvom zápase podarilo. Vtedy sme veľmi často nestrieľali. Musíme byť presnejší a rýchlejšie prechádzať do útoku. Môžete streliť gól v piatej minúte a potom dostať dva. Ak odohráte kompletný zápas, skórujete."

Rozohrávka

"Rüdiger je na tom dobre a je pripravený hrať. Dôležité je vybojovať loptu. Je jasné, že každý má iné vlastnosti... Je to však kombinácia umiestnenia a dobrého pohybu. Najdôležitejší pri vyvážaní lopty je brankár."

zdroj: as.com
foto: twitter/realmadrid

Diskusia

1 komentár
2023-04-04 20:54:43
Väčšina trénerov vraví naopak a presúva pozornosť na súperov, ale tuto Ancelotti asi rád vyvíja na seba tlak. Za mňa on už musí vedieť, že to má v Real spočítane, ale vyčkáva kým ho vyhodia oni, lebo odstupné bude asi tučné a až potom podpíše s Brazíliou. Zajtra to dúfam do štvorice zvládneme. Bral by som aj remízku, ale postup do finále chcem, tak snáď nás naša obrana podrží.