Malcom, bývalý hráč FC Barcelona, pri príležitosti zajtrajšej odvety semifinále Copa del Rey medzi Barcelonou a Realom Madrid, poskytol rozhovor pre Relevo.

Hral si len v jednom El Clásicu, ale bol to pre teba magický zápas. Nastúpil si v základnej zostave a strelil si skvelý gól. Pamätáš si ešte na ten večer?

"Ako by som mohol zabudnúť! Hrať v El Clásicu je niečo špeciálne, jedinečné. Hral som v zápase Corinthians - Palmeiras, Zenit - Spartak.... Ale Barça - Real Madrid je niečo iné. Sú to dva najväčšie tímy na svete."

Tvoja oslava bola veľmi energická, akoby plná hnevu...

"No... Mal som veľmi málo minút, hral som veľmi málo a chcel som tímu ukázať svoje kvality. Bol to prirodzený pocit."

Napadlo ti v ten večer, že možno bude tvoja história v Barcelone od tej chvíle iná?

"Áno, áno, samozrejme. Ale skutočnosť je taká, že sa nič nezmenilo. Preto som musel odísť. Bolo mi jasné, že keď dostanem šancu, využijem ju. A to som aj urobil. Bol som mladý hráč, ktorý chcel hrať viac. Myslím si, že som si zaslúžil viac minút, vždy som dostával len 5 alebo 10 minút, a napriek tomu som sa nikdy nevzdal. Vždy som išiel so vztýčenou hlavou, snažil som sa podať čo najlepší výkon a nestratiť koncentráciu."

Prečo Ernesto Valverde Malcomovi nedôveroval?

"Nikdy sa nemôžete zavďačiť všetkým. Nenasadzoval ma často a ja som to musel akceptovať a pracovať ďalej. Tréner ma od začiatku nechcel, pretože predtým žiadal Williana. Nedovolil mi ukázať, že môžem tímu aj niečo dať. Na Anfield ma napríklad pustil do hry v 80. minúte za stavu 0:4. Nebol som hráč, ktorého chcel, a musel som za to zaplatiť."

Napriek tomu, keby si mohol vrátiť čas, podpísal by si zmluvu s Barcelonou opäť, však?

"Určite!!! V Barcelone som žil svoj sen. Hral som s najlepšími na svete a to mi navždy zostane v pamäti. Splnil som si sen každého dieťaťa a vždy som sa cítil veľmi milovaný fanúšikmi. Vždy ma podporovali. Pamätám si na pohárový zápas, v ktorom som strelil gól a potom som si vyvrtol členok a celý Camp Nou skandoval moje meno!"

Sleduješ Barcelonu aj naďalej?

"Samozrejme, že áno. Zápasy sledujem v televízii a som si istý, že tento tím budem vždy podporovať. Teraz sme veľmi blízko k víťazstvu v La Lige a dúfam, že sa nám to čoskoro podarí."

Čoraz častejšie sa hovorí o možnom návrate Lea Messiho... čo si o tom myslíš?

"Bolo by normálne, keby sa vrátil. Leo tu strávil celý svoj život a bolo by to pekné pre fanúšikov a pre všetkých. Dúfam, že sa vráti. Leovi vždy želám len to najlepšie, bolo mi cťou mať ho pri sebe a vidieť, ako mu všetko, čo robí, ide prirodzene. Je to idol na ihrisku aj mimo neho."

zdroj: Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-04-04 22:00:56
Amen🙏
8JK8 Premium
2023-04-04 23:00:53
Bolo voči Malcolmovi veľmi nefér ako sa o nemu klub zachoval vždy keď hral mal veľkú snahu jeho smola bola Valverde a to že robil náhradníka Leovi....