Carlo Ancelotti zhodnotil zápas proti Barcelone na tlačovej konferencii. Tréner Realu bol spokojný s prístupom svojich hráčov a zdôraznil dôležitosť gólu na 1:0 na vývoj stretnutia.

Ako vnímaš tento zápas?

"Bolo to kompletné stretnutie, keď tu vyhráte 4:0, je to tak v každom smere. Dobre sme prečítali moment, kedy mužstvo trpelo a prvý gól zmenil dynamiku, nachádzali sme viac priestoru pri prechodoch z obrany do útoku."

Bol to skvelý zápas zo strany Camavingu na kraji obrany...

"Je veľmi mladý, je vo veľmi dobrom momente, či už ako defenzívny záložník alebo krajný obranca... Zvyká si na tento post, súboj s Raphinhom odohral veľmi dobre. Rovnako ako ostatní odohral špičkový zápas. Je to krajný obranca v krízových situáciách, to áno. Ale robí to veľmi dobre."

Ako hodnotíš Modrića a Kroosa?

"V týchto zápasoch sú veľmi dôležité skúsenosti a osobnosť futbalistu. Snažili sme sa skombinovať energiu Rodryga, Camavingu a Valverdeho so skúsenosťami Modrića a Kroosa. Obaja odohrali veľkolepý zápas."

Povedal si Arrasatemu, že sa uvidíte vo finále?

"S Jagobom sme si robili žarty, ale stalo sa to skutočnosťou. Tešíme sa, že si zahráme vo finále, viem si predstaviť, že aj on. Bude tam veľmi pekná atmosféra."

Čo sa tím naučil z posledných El Clásico?

"Myslím si, že plánovanie bolo rovnaké. Trochu sme zmenili úlohu Rodryga, ale plán bol rovnaký. Zápasy rozhodujú malé detaily. Prvý gól bol fantastický a rozhodol druhý polčas."

Benzema sa vrátil?

"Počas reprezentačnej prestávke odviedol veľmi dobrú prácu, nastúpil za optimálnych podmienok a jeho kvalita bezpochyby urobila rozdiel. Stále je jedným z najlepších futbalistov na svete, o tom niet pochýb. Ak sa cíti dobre, je jedným z najlepších."

Víťazstvo ste na ihrisku neoslavovali...

"Pretože sme oslavovali v šatni. Postup do finále je dôležitý, k tomuto zápasu sme pristupovali s prehrou, ale dúfame, že vo finále budeme môcť oslavovať."

Vinícius zažiaril, ale dostal sa do mnohých hádok...

"Bol to kontaktný zápas, boli tam nejaké nervy, ale takéto veci sa môžu stať. Stiahol som ho, pretože nemalo zmysel držať ho na ihrisku so žltou kartou. Radšej som neriskoval."

Na čo si najviac hrdý?

"Myslím si, že kotol má opäť svoju teplotu. Je to najdôležitejší moment sezóny."

Mužstvo pristúpilo k tomuto zápasu ovplyvnené po poslednom Clásicu, chýbalo mu sebavedomie?

"V posledných dvoch zápasoch sme prehrali, ale negatívny výsledok nás nepriviedol k strate sebavedomia. Plán bol rovnaký, veľa sme toho nezmenili. Niektoré detaily, ale nič viac."

Postup do finále Kráľovského pohára. Znie to dobre, však?

"Áno. Odohrali sme skvelý zápas, na začiatku to bolo ťažké, ale v druhom polčase sme si počínali veľmi dobre. Sme spokojní. Nenechali sme sa frustrovať, keď nás zatlačili, a dokázali sme využiť voľný priestor pri protiútokoch. Odohrali sme perfektný zápas."

Čo si povedal v polčase?

"Viac ako ja, revolúciu priniesol gól na 1:0. Mali sme viac priestoru na protiútoky a využili sme to."

zdroj: as.com
foto: twitter/realmadrid

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.