Mohlo by sa zdať, že po jednej prehre, nech je akokoľvek bolestivá, by sa nemali robiť unáhlené závery. O to viac, keď tejto porážke predchádzali 3 víťazstvá v rade nad tým istým súperom. V Barcelone sa však mnohé veci vymykajú zo zvyčajného normálu.

Ako včera informovali rôzne médiá, bezprostredne po skončení posledného El Clásica a tiež včera sa Xavi Hernández stretol so športovým riaditeľstvom FCB, aby prediskutovali, čo nefungovalo a čo treba zlepšiť na budúcu sezónu. Tie isté médiá však prinášajú veľmi odlišné závery.

Javi Miguel z madridského denníka AS napísal, že Xavi celý čas žiadal športové riaditeľstvo, aby priviedlo prirodzeného pravého obrancu, pričom hlavným kandidátom zostáva Juan Foyth z Villarrealu, hoci Fabrizio Romano informuje aj o kontaktoch s hráčom Bayeru Leverkusen Frimpongom. Podľa novinára tak chce tréner "oslobodiť" Julesa Koundého a Ronalda Arauja od úlohy pravého obrancu, keďže sa na tomto poste necítia dobre.

Toni Juanmarti z Relevo na druhej strane tvrdí, že chyby v obrane nemenia celkovú diagnózu: "neschopnosť v ofenzíve si vyberá svoju daň". Potvrdenie tejto hypotézy spočíva aj v La Lige, kde Barcelona je vo výbornej pozícii. Športové riaditeľstvo súhlasí s tým, že za skvelú ligovú sezónu tímu vďačí najmä brankárovi a defenzíve. V tejto oblasti ihriska Barcelona láme rekordy. Na druhej strane ofenzívne čísla vyzerajú priemerne: 53 gólov v 27 zápasoch. To je len 1,96 gólu na zápas.

Novinár Relevo priznáva: "v ideálnom svete by Barcelona rada posilnila pozíciu pravého obrancu", ale skutočnosť, že na tejto pozícii môžu hrať Ronald Araujo, Jules Koundé, Sergi Roberto a dokonca aj Alejandro Balde, núti klub zamerať sa na prestupy do ofenzívy. Práve tam chýba kvalita a odvaha. Rafinha vyzeral v poslednom ligovom Clásicu výborne, ale v odvetnom zápase Kráľovského pohára na Camp Nou ho Camavinga, ktorý nie je nominálne ľavý obranca, prakticky odstavil z hry. Nízky počet driblingových pokusov a veľmi nízke percento vyhraných súbojov je boľavým miestom nielen pre Brazílčana, ale aj pre Ferrana Torresa a Ansu Fatiho. Jedine Ousmane Dembélé, ktorý si už viac ako dva mesiace lieči zranenie, zaručí na krídle  aspoň niekoľko vyhratých súbojov.

Športové riaditeľstvo preto považuje za potrebné výrazne posilniť útočné rady, čo vzhľadom na známu finančnú situáciu klubu nebude také jednoduché. Po stredajšom El Clásicu je v každom prípade zrejmé, že Barcelona sa musí aspoň pokúsiť získať nové posily. Okrem čoraz pravdepodobnejšieho návratu Lea Messiho sa hovorí aj o príchode Yannicka Carrasca z Atlética a Vitora Roqueho z Athletico Paranaense.

zdroj: relevo as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-04-07 06:51:44
Žiadne prekvapenie, kopu zápasov sme vyhrali 1:0 a vily dávali Pedri...ak lewa neskoruje z tých útočných hráčov, tak akokeby nemal kto - ferran raz za sezónu niečo zahrá, fati to isté, raphinha sa snaží ale často mu ani len kľučka nevyjde a Dembele drží štandard (zranenia minimálne na pol sezóny)...žiaden náhradný hrotak za Lewu ani náhrada za Dembeleho, cez leto musí klub túto situáciu vyriešiť ✌️
2023-04-07 10:08:53
Doniesť Aubu na 1-2 sezony a začať s mladymi,ked nie su prachy.
Minúty škoda davat Fatimu a Ferranovi,radsej Alarcona skusit a ďalsich.Myslim,ze Torre už mal striedat v 2.polcase Roberta,je kreativnejsi a Gaviho do zalohy konecne.