Obranca Girony Santiago Bueno, ktorý má za sebou pôsobenie v Barcelone, poskytol rozhovor rozhlasovej stanici RAC1, v ktorom hovoril o nadchádzajúcom zápase proti Blaugranas. Zhodnotil aj svojho krajana Ronalda Arauja.

"Araujo patrí medzi troch najlepších stopérov na svete. Má pôsobivý fyzický potenciál. Mám z neho veľkú radosť, tvrdo na tom pracoval od prvého dňa, keď sem prišiel," povedal obranca, ktorý sa svojho času stretol s Araujom v rezerve Blaugranas.

Bueno zhodnotil aj vyhliadky pred zápasom proti Barcelone na Camp Nou: "Bude to pre nás veľmi dôležitý zápas, pretože Barcelonu sme ešte nikdy neporazili a keby sa nám to podarilo, buchli by sme päsťou do stola. Girona je na návštevu Camp Nou veľmi dobre pripravená. Sú to pre nás veľmi dôležité 3 body, aby sme sa vzdialili od zóny zostupu a priblížili sa k našim ďalším cieľom."

Hráč Girony upozorňuje, že prehra v nedávnom El Clásico musí mať na Barcelonu určitý vplyv: "Táto prehra na nich musela mať určitý vplyv. Medzi týmito zápasmi je malý rozdiel."

Bueno je najčastejšie hrajúcim hráčom Girony v tejto sezóne (2435 minút) a vynechal len jeden zápas kvôli suspendácii za karty. Okrem toho bol na ihrisku vždy od prvej do poslednej minúty. Zaujímavosťou je, že zápas, ktorý vynechal, bol práve súboj s Barcelonou na Montilivi. A za zmienku stojí, že práve Barcelona ho priviedla do Európy. Bueno sa v januári 2017 dostal do juvenil A a následne sa presunul do rezervy Blaugranas. Tam však neodohral ani jeden zápas. Skončil na hosťovaní v Peralade a v roku 2019 ho Girona získala zadarmo. Odvtedy Bueno odohral za klub už 112 zápasov, bol oporou klubu a dokonca sa dostal aj do uruguajskej reprezentácie, kde si pripísal dve vystúpenia.

zdroj: RAC1
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-04-08 11:55:03
a nejakí znalci ho nedávno nezaradili ani medzi najlepších desať, hm, hm...