Tréner Girony na tlačovej konferencii pred zápasom s FC Barcelona zdôraznil, že Xaviho tím v tejto sezóne neprehral na Camp Nou ani jeden ligový zápas. Míchela sa novinári pýtali aj na to, ako poraziť Barcelonu.

Absencie v kádri

"Reinier je suspendovaný. Callens, Kebe a Yangel Herrera budú tiež chýbať. Vrátil sa nám Aleix García. Zvyšok tímu je v poriadku. Bol to dobrý tréningový týždeň. Bude to skvelý zápas a my ho naozaj chceme odohrať."

Zápas proti Barcelone

"Barça je skvelý tím, robí veľa vecí dobre a s Xavim dominuje všetkým štatistikám v La Lige, čo sa týka šancí, gólov.... Je veľmi ťažké ich poraziť. V lige len dvakrát remizovali v domácom prostredí a zvyšné zápasy vyhrali. Bude to pre nás veľmi ťažký zápas, ale chceme urobiť všetko správne. Musíme mať osobnosť. Je to tím, ktorý má viac ako 65% držania lopty a veľmi rýchlo ju získava späť. Pre nás by to bol problém, pretože sme tím, ktorý chce mať tiež loptu v držaní a hrať s ňou. Bez toho budeme veľmi trpieť."

Štýl hry

"Ako rovný s rovným, samozrejme, takto nemôžeme hrať, pretože vieme, na akej úrovni je Barcelona. Ale nemôžeme robiť nič iné, len byť sami sebou, pretože tím trénuje stále rovnako a my nevieme robiť nič iné. Je pravda, že keď tím stratí loptu, máme vypracovanú stratégiu, ako ju získať späť. Neskôr, ak nám Barcelona, čo je možné, nedovolí získať loptu späť, budeme musieť pracovať ako celok, brániť priestor, pretože je to tím, ktorý si vie nájsť cestu do bránky. Budeme musieť odohrať skvelý zápas aj v obrane."

Typ zápasu

"Všetko bude závisieť od nich, ale aj od nás. V prvom kole sme si zápas analyzovali a podľa mňa nám v prvom polčase v niektorých momentoch chýbala väčšia osobnosť. Chceme, aby bol tím agresívny na lopte, pretože Barcelona môže kedykoľvek skórovať. V žiadnom zápase na výjazde sme si neudržali čisté konto, podarilo sa nám to len doma proti Valencii, a to znamená, že musíme podať oveľa lepší výkon, aby sme vyhrali."

Miesto v tabuľke

"Je upokojujúce, že sme získali body, ktoré potrebujeme. Xaviho a moja mentalita je myslieť na seba, ostatné tímy môžu urobiť čokoľvek, ale ak vyhráme, cieľ bude bližšie. Xavi by asi radšej mal 15-bodový náskok ako 12 a ja radšej 10 ako 7. Bude to zápas, v ktorom nie je možné byť pokojný. Pre nás to bude veľmi dôležitý súboj. Chceme odohrať skvelý zápas pre našu mentalitu, rozvoj klubu a tímu."

Dosiahnutie cieľa

"Barcelona musí vyhrať ligu a myslím si, že je bližšie, ale nie je to hotová vec. Potrebujeme získať body, aby sme sa dostali čo najďalej od pásma zostupu a vyššie v tabuľke. Očakávam ťažký zápas s Barcelonou, pretože doma vyhrala všetky zápasy okrem dvoch. Viem, aké to bude ťažké a že budeme trpieť, ale zároveň verím, že mužstvo bude mať osobnosť a mentalitu. Girona zajtra odohrá skvelý zápas."

Výkop (pondelok, 21:00)

"Je to zápas, ktorý majú naši fanúšikovia veľmi radi, sledovať tím na Camp Nou je veľmi príjemné a hrať v pondelok je náročné, aj keď je štátny sviatok. Je však pravda, že 21:00 je pre našincov príliš neskoro. Napriek tomu sa fanúšikovia pôjdu pozrieť na mužstvo a som si istý, že to pocítime, ako vždy."

Ako tréner Barcelonu ešte neporazil, ale ako hráč áno

"Každý zápas je iný. Na Camp Nou som odohral veľa zápasov a stalo sa už všetko, dokonca som strelil aj gól. Vyhral som zápas proti Van Gaalovi, keď sa hralo o ligu. Tímu som nič nepovedal, pretože je to iné. Musíme odohrať skvelý zápas a potom uvidíme, čo urobí Barcelona. Je to skvelý tím. Poraziť Barcelonu je ťažké, ale nie nemožné."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-04-10 08:41:06
Tréner Girony Míchel
Ako hráč porazil Barcelonu
Rayo Vallecano vs. Barcelona – December 7, 2002 1-0
Rayo Vallecano vs. Barcelona - January 20, 2002 2-1
Barcelona vs Rayo Vallecano - May 6, 2000 0-2

Ako hráč dal na Nou Camp gól
Barcelona vs. Rayo Vallecano May 13, 2001 5-1

Takto pred rokom to dopadlo mrzko (Trener Raya bol A.Iraola)
Barcelona vs. Rayo Vallecano – April 24, 2022 0-1

Mohol som niečo vynechať tak ak niekto chce presnejší fakčeking https://fbref.com/...