Po včerajšom zápase s Gironou sa na Roberta Lewandowskeho opäť zniesla kritika médií za jeho výkon. Zdá sa však, že Poliak nebol na toto stretnutie úplne fit.

Určité podozrivé správanie Lewandowskeho bolo badateľné už dlhší čas. Útočník počas zápasov často robí gestá, ktoré môžu naznačovať bolesti v oblasti chrbtice. Dnes niektoré informácie v tejto veci prezentoval Roman Koltoń, ktorý uvádza, že Lewy nebol schopný trénovať ani pred stretnutím s Gironou. Trénoval len niekoľko minút, keď sa na tréningu objavili kamery, a ani v deň duelu nebolo isté, či bude hrať. Lewandowskeho zdravotný stav ovplyvnil jeden zo stretov s Ederom Militaom z posledného semifinále Kráľovského pohára, keď Barcelona čelila Realu. Brazílčan vtedy udrel Poliaka do chrbta, keď sa snažil odkopnúť loptu. Podľa týchto správ musel 34-ročný hráč včera hrať so špeciálnym pásom kvôli problémom s chrbtom.

Katalánsky Sport uvádza, že počas tréningu pred zápasom s Gironou mal Xavi hovoriť s Lewandowskim o jeho zdravotnom stave. Poliak sa vraj počas tréningu niekoľkokrát chytil za chrbát. Zdá sa, že stav útočníka bol vyhodnotený pozitívne, keďže odohral celých 90 minút, hoci počas zápasu bolo na 34-ročnom hráčovi vidieť aj grimasu bolesti. Francesc Aguilar už počas zápasu upozorňoval, že problémy z El Clásica sa s Lewandowskim vlečú doteraz. Otázkou bolo, či Militaov vstup viedol k problémom, alebo len zhoršil doterajšie problémy Lewyho, ktorý už priznal, že v tejto sezóne bojuje s problémami s chrbtom. Do istej miery by to mohlo vysvetľovať zhoršenie Poliakovej dispozície a možno sú aj ďalšie veci, ktoré ešte nevieme.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-04-11 12:49:32
Xavi teda musel vediet v akom stave Lewa je.....a v poslednom case sa mu nedarilo ani ked bol zdravy....otazka znie, ci by nebola lepsia volba zdravy hrac, trebars Alba mohol hrat lave kridlo od zaciatku a Fati alebo Ferran v strede aj ked to zrovna nie je ich "sialok" kavy" :D ako by povedala Dara....
2023-04-11 15:18:26
Ak hráč nie je na 100% zdravý, nemá čo v základe robiť a Lewa by si za výkony v posledných 4-5 zápasoch už zaslúžil lavičku aspoň na dva zápasy.