Výkony rozhodcov v Španielsku sú už dlhšie kontroverzné a podľa médií budú kluby La Ligy požadovať určité zmeny v rozhodovaní. Cieľom je dosiahnuť nezávislosť Technickej komisie rozhodcov od federácie a zaviesť väčšiu transparentnosť. Napriek veľkým pochybnostiam, ktoré sa týkajú španielskych rozhodcov, tí sú najlepšie platení v Európe a rozhodujú najviac zápasov Ligy Majstrov.

Ako informoval portál Relevo, v pondelok sa konalo zasadnutie Výboru delegátov La Ligy, na ktorom sa diskutovalo najmä o rozhodcoch: "Musíme zvážiť, či je súčasný model najvhodnejší," znel jeden z komentárov, ku ktorým sa portál dostal. "Nemôžete sa báť hovoriť a diskutovať. Nemôže to byť tak, že futbalista niečo povie v zápale tesne po stretnutí a ak to preženie, dostane trest na 4 zápasy. A oni, rozhodcovia, ktorí sú súčasťou šou, sa nikdy nemusia ospravedlňovať. Chýba tu transparentnosť," tvrdí ďalší hlas zo stretnutia.

Všetko podnietila aféra Negreira, ktorá vrhá na povesť rozhodcov zlý tieň, aj keď sa týkala udalostí spred rokov. O to viac, že Barcelona a oficiálne orgány španielskeho futbalu túto aféru nijako nevysvetľujú. Prácu rozhodcov už oficiálne kritizovali vo svojich vyhláseniach Sevilla či Espanyol a dá sa očakávať, že na najbližšom zhromaždení La Ligy 19. apríla téma arbitrov opäť rozprúdi emócie.

O aké reformy pôjde?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

2 komentáre
2023-04-12 15:30:37
Aj ja ziadam reformu. Takemu Lahozovi by som nedal do ruky ani varechu 😄😄
2023-04-13 13:35:28
Najväčší problém španielskych rozhodcov je že z 90% zápasov spravia clown fiestu kde sa nikto nikoho nesmie ani dotknúť a za každú chujovinu dávajú karty keď pozerám zápasy z anglickej ligy ako idú hráči do súbojov tak trápny španielsky rozhodca by dal v zápase 6 červených