V dnešnom zápase proti Getafe vybehol Sergi Roberto štvrtýkrát v rade na ihrisko v základnej zostave Barcelony, tentoraz na pravej strane obrany. Veterán však nehral dlho, pretože sa zranil.

Roberto musel opustiť ihrisko už v 17. minúte, keďže sa u neho prejavili problémy so stehenným svalom. Nie je známe, o aké vážne zranenie ide, ale Javi Miguel z madridského denníka AS uviedol, že dojmy sú veľmi zlé. Prvotné vyšetrenia ukázali na natrhnutie hamstringu na ľavej nohe. To znamená, že pre Roberta sa sezóna prakticky skončila. 31-ročného hráča nahradil Éric García a práve on, a nie Jules Koundé, sa najprv objavil na pravej strane obrany, ale potom sa tam presunul Francúz.

Treba pripomenúť, že zranenie stehenného svalu z novembra 2021 bolo jedným z najvážnejších v Robertovej kariére. Odchovanec Barcelony vtedy vynechal takmer celú sezónu, pretože krátko po návrate na ihrisko si zranenie obnovil. Vynechal vtedy 36 zápasov. V aktuálnej sezónne tiež vynechal niekoľko zápasov kvôli problémom s chrbtom a svalovým problémom. Treba pripomenúť, že Barcelona začiatkom marca predĺžila s Robertom zmluvu do 30. júna 2024.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-04-16 18:47:06
Dalsi zapas mal nabeh na to, ze nic poriadne nezahra a ešte sa zrani.

Prosim pripomente mi preco sme mu predlzili kontrakt?
2023-04-16 18:48:17
Lazaret