Kataláncom sa nepodarilo vybojovať plný počet bodov na ihrisku Getafe. Zverenci Xaviho Hernándeza len remizovali 0:0. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Bojovnosť Arauja a Baldeho

Barcelona sa dnes prezentovala mimoriadne slabo. Taktika s Alejandrom Baldem na krídle a Albom na kraji obrany nepriniesla želaný efekt, hoci mladý odchovanec bol jedným z tých, ktorí dnes nechali na ihrisku srdce. Spolu s Ronaldom Araújom bojovali o každú loptu do poslednej minúty, pričom Uruguajčan sa často objavoval v blízkosti súperovej šestnástky. Obaja sa síce nevyhli chybám, ale za tento prístup si zaslúžia pochvalu. Ani Raphinhovi nemožno uprieť nasadenie. Ako útechu treba spomenúť, že Barcelona má pred Realom Madrid stále 11-bodový náskok.

Najhoršie: Stred poľa na úrovni... Getafe

Stred poľa Barcelony dnes vyzeral veľmi zle a štatistiky len potvrdzujú správnosť tohto konštatovania. Stačí povedať, že Kessié a Gavi mali v celom zápase spolu len 22 presných prihrávok, čo je o 2 menej ako Ter Stegen. Viac ako 50 presných prihrávok mali len Sergio Busquets, Koundé a Araujo. Situáciu ešte viac skomplikovalo zranenie Sergiho Roberta, ktorý bohužiaľ tiež vstúpil do zápasu zle a za 17 minút prihral presne iba 3-krát. Zranenie odchovanca však znamenalo, že neexistovala možnosť presunúť ho do stredu poľa. Štatistiky stredopoliarov Barcelony a kvalita ich hry sa viac podobali tým, ktoré majú hráči Getafe. Na Camp Nou by fanúšikovia takúto hru odmenili piskotom. Dúfajme, že Pedri a Frenkie sa čoskoro vrátia do zostavy.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-04-16 19:21:11
Balde na krídle? Alba na LB? Zmysel by dalo to opačne. Takto to zase hrajú hráči mimo pozície. Torre je AM, teda je šanca, že by niečo vytvoril ale nie, Roberto má prednosť. Fati čo hrá veľké prd celú sezónu dostane ďalšie minúty, ale Alarcon, ľavé krídlo leští lavičku. Skoro celú sezónu sa hrá takýto otrasný futbal a zmeny nevidno. Len doteraz sa tam skoro vždy nejaký gól kopol. Od Xaviho žiadna snaha o zmenu, hrá sa stále to isté dookola. Byť to Koemam, už sa berú vidle a fakle s kladivami a idú ho ukrižovať.
2023-04-16 19:31:12
Asi bych chtěl vypíchnout, že i když se nepodařilo Raphinhovi být produktivní (G,A), tak mu nelze upřít bojovnost. Lítá tam jak namydlený. To se nedá s Fatim ani s Torresem porovnat.