Barcelona sa včera v La Lige stretla s Getafe v zápase, ktorý skončil bezgólovou remízou. Keďže Pedri a Frenkie de Jong boli mimo hry, Xavi poslal do v stredu poľa zálohu s Franckom Kessíem a Gavim.

Táto dvojica nedokázala získať kontrolu nad stredom ihriska a spolu zaznamenali len 22 presných prihrávok. Väčšinu zodpovednosti musel na seba prevziať Sergio Busquets, ktorý patril k tým lepším v pomerne slabom zápase zo strany Blaugranas.

Kessie bol neskôr vystriedaný Ferranom Torresom, zatiaľ čo Gavi zápas dohral. Pablo Torre bol poslaný do diania zápasu neskôr, aby dodal hre na priamočiarosti, ale to sa mu nepodarilo. Dobrou správou však je, že Pedri a Frenkie de Jong by sa mali vrátiť včas na zápas s Atléticom Madrid, ktorý sa odohrá na budúci víkend. Informáciu prináša Javi Miguel z madridského denníka AS.

Pedri sa zranil proti Manchestru United v prvom zápase vyraďovacej fázy Európskej ligy a z hry vypadol takmer na mesiac. Pred zápasom Barcelony s Realom Madrid si však obnovil zranenie a tak musel opäť pauzovať a opäť približne jeden mesiac.

Pokiaľ ide o Frenkieho, ten sa zranil tesne pred reprezentačnou prestávkou. Aj Holanďan mal Xavimu chýbať maximálne 14 dní, ale ako to v Barcelone býva zvykom, aj jemu trvá návrat na trávniky po zranení veľmi dlho. V skutočnosti sa chcel vrátiť na včerajší zápas s Getafe, ale lekári ho presvedčili, aby počkal do zápasu s Atléticom.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-04-17 07:40:32
Keď Busi patrí k tým lepším, potom ide o hrôzu.
2023-04-17 10:07:51
Neúčast Pedriho s FDJ naší hru sráží hrozně dolů, ale to by bylo asi v každým týmu. Snad budou na Atlety v pořádku a do konce sezony už vydrží. Ještě by to chtělo návrat Dembeleho