Po troch zápasoch v rade bez streleného gólu je potrebný impulz na posledných 9 ligových zápasov sezóny. Návraty zranených Pedriho, De Jonga a Dembélého by mohli mužstvo nakopnúť. Dvaja z nich by mohli nastúpiť už v zápase proti Atléticu a to dokonca v základnej zostave.

Podľa Javiho Miguela z madridského denníka AS, ktorý je dobre oboznámený s lekárskymi záležitosťami FC Barcelona, Frenkie de Jong, Pedri a Ousmane Dembélé včera urobili veľmi dôležitý krok k svojmu návratu do hry. Všetci traja sa čoskoro vrátia do tréningového procesu na ihrisku. Očakávajú sa prvé pozitívne pocity a podľa novinára AS budú dvaja z nich môcť nastúpiť už v nedeľu proti Atléticu Madrid.

Javi Miguel tvrdí, že Frenkie de Jong a Pedri nastúpia v stretnutí s Los Colchoneros, a to od prvej minúty! Na druhej strane Dembélé, ak bude nakoniec povolaný, bude jednou z možností a do zápasu zrejme naskočí z lavičky. Návrat Španiela, Holanďana a Francúza v čase, keď Barcelona neohromuje svojou hrou, nedarí sa jej strieľať góly a nevyhráva zápasy, by sa mohol ukázať ako kľúčový pre posledných 9 zápasov ligovej sezóny.

Dembélé, Pedri a Frenkie de Jong včera skutočne začali trénovať s tímom, takže Miguel mal opäť pravdu, ale absolvovali len jeho časť a následne trénovali individuálne pod dohľadom fyzioterapeutov. Čo sa týka Christensena, ten bude mimo hru o niečo dlhšie, až do zápasu s Realom Betis 29. apríla alebo do zápasu s Osasunou 2. mája (obidva na Camp Nou). Medzitým Barcelona odohrá 26. apríla zápas na výjazde proti Rayo Vallecano.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-04-18 07:05:10
Na našu hru sa fakt zle pozerá. Už aby došiel Leo a všetci zranení hráči...
2023-04-18 07:30:53
Bylo by to fajn, kdyby byli k dispozici. Atleti hrajou obvykle svoji defenzivní hru. My jsme totálně zoufalí v ofenzívě. Možná to bude nejnudnější fotbal v historii.