V pondelok večer Real Madrid reagoval na tlačovku prezidenta Barcelony Joana Laportu, ktorej označil Real za "klub režimu", tým, že na sociálnych sieťach zverejnil video, v ktorom sa pokúsil vykresliť Kataláncov ako tých, ktorí profitovali z režimu generála Franca.

Laporta predtým označil Real Madrid za "klub režimu" a tvrdil, že sa mu od úradov dostáva priaznivého zaobchádzania už celé veky. Los Blancos na to zareagovali videom, v ktorom sa snažili vykresliť Barcelonu v zlom svetle tvrdením, že ju Franco trikrát zachránil pred bankrotom, a ďalšími aspektmi, ako napríklad tým, že Camp Nou slávnostne otvoril jeden z ministrov bývalého diktátora.

Katalánska vláda včera v súvislosti s videom tvrdo kritizovala Real Madrid a označila ho za "nezodpovedné a urážlivé", pričom zároveň požiadala o stiahnutie videa a ospravedlnenie zo strany úradujúceho majstra La Ligy. Barcelona na konanie svojho rivala zatiaľ nereagovala. Toni Juanmarti z Relevo však teraz prišiel s rozsiahlou správou, v ktorej opisuje náladu v tábore Blaugranas po zverejnení videa Realom Madrid.

Novinár uvádza, že Barcelona sa domnieva, že prezident Realu Madrid Florentino Perez sa zverejnením videa o Francovi "strelil do nohy". Tvrdí, že súčasní lídri ligy zostali zaskočení tým, že sa ich rival snaží bojovať proti "realite Francovej éry". Barcelona má totiž teraz pocit, že história ponúka nespočetné dôkazy o Francovej náklonnosti k Realu Madrid a o vzťahoch medzi oboma stranami.

Kataláncov tiež teší množstvo videí a obrázkov kolujúcich na sociálnych sieťach, ktoré prezentujú Francovu náklonnosť k Realu Madrid, čo Los Blancos vystavuje do zlého svetla. Barcelona bola presvedčená, že Perez a Real Madrid sa odklonia od vyzdvihovania Francovej éry, pretože by tým sami mohli všetko stratiť. Zverejnením videa to však urobili a Katalánci majú pocit, že si sami strelili do nohy.

zdroj: relevo
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-04-19 11:35:59
Ten pocit, keď máš odpovedať na otázku z kauzou Negreira a začneš vyťahovať 48-85 ročné záležitosti, obviňovať súpera z fašizmu a stavať sa do úlohy obete, len si si nevšimol, že sa nerieši situácia z rokov 1938-1975, ale 2001-2018... Už len čakám, kedy budú všetky nemecké kluby obvinené z nacizmu, talianke z fašizmu, francúzke kluby z nacizmu. Baskitské kluby z terorizmu (Bilbao a Sociedad), kluby čo boli súčasťou východného bloku z komunizmu, anglické kluby z imperializmu.
2023-04-19 12:58:35
Trosku to vnimam cele inak. Bol to Laporta, kto podla mna zbytocne a v suvislosti s udajnou korupciou, poukazal na podporu RM zo strany aktualneho rezimu a nazval ich pristupenie k obzalobe cynickym. RM sa len obhajoval tym, ze je to zo strany FCB pokrytecke, ak o niekom tvrdia nieco a pritom su tu dokazy o tom, ze ciastocne sa to tyka aj ich. Laicky povedane - ak sme my rezimisticky klub, tak co ste potom vy. Osobne vsak povazujem za nesuvisiace s vecou riesit, ci bol alebo niekto nebol podporovany rezimom a porovnavat to s udajnou korupciou. Ked uz, tak podpora rezimom je zalozena najma na zaklade sympatii k tomu ktoremu klubu a primarne bez zistnych dovodov, kdezto pripadne kupovanie rozhodcov je o niecom uplne inom. A v tejto suvislosti to zial ako prvy zacal Laporta - RM sa pridal na stranu obzaloby len z dovodu, aby mal informacie o prebiehajucom spore a nevyvinul ziadnu aktivitu, ktorou by FCB poskodil, resp. tlacil na prisne potrestanie. Cele sa to ale dotklo niekoho ega v FCB a uspesne tak odvadza pozornost od podstaty.