Podľa katalánskych médií Súťažný výbor RFEF zamietol sťažnosť Elche na údajnú neoprávnenú účasť Gaviho v poslednom zápase tímu proti Barcelone.

Pripomeňme, že klub z autonómnej oblasti Valencie sa rozhodol napadnúť účasť záložníka Blaugranas v tomto zápase s odvolaním sa na predpisy týkajúce sa licenčných záležitostí. Elche sa totiž domnievalo, že Gaviho licencia bola zrušená po tom, ako boli zrušené preventívne opatrenia týkajúce sa registrácie hráča v prvom tíme. Výbor sa touto záležitosťou zaoberal, ale sťažujúcemu sa klubu nevyhovel. Subjekt sa domnieva, že nedošlo k neoprávnenej účasti hráča, keďže jeho licencia nebola zrušená a hráč sa len vrátil k svojmu statusu registrovaného hráča v Juvenil A.

Barcelona sa k tejto záležitosti od začiatku nevyjadrovala, pričom už pred predmetným zápasom proti Elche sa poradila s La Ligou a RFEF. Proti rozhodnutiu komisie sa možno ešte do 10 dní odvolať na odvolaciu komisiu. Nezdá sa však, že by sa na účasti Gaviho malo niečo zmeniť. Zaujímavé je, že Adria Albets z Cadena SER uvádza, že Elche nahlásilo prípad na základe obvyklých informácií, ktoré sa objavili v médiách.

Médiá tiež uvádzajú, že Komisia pre play-off zamietla odvolanie Atlética proti trestu udelenému Marcosovi Llorentemu, takže hráč Los Rojiblancos nebude môcť nastúpiť v nedeľňajšom zápase proti Barcelone. Pre Diega Simeoneho to bude veľká strata, keďže 28-ročný hráč nastúpil v 29 zápasoch jeho tímu v tejto sezóne a na ihrisku strávil 2241 minút. V posledných deviatich ligových zápasoch Llorente zakaždým vybehol na ihrisko v základnej jedenástke.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-04-20 11:56:56
Skúsili, nevyšlo. Topiaci sa aj slamky chytá... 😀