Jordi Alba poskytol rozhovor pre The Athletic, v ktorom zhrnul svoju doterajšiu kariéru. Ľavý obranca hovoril o svojich začiatkoch a návrate do Barcelony, pričom vyzdvihol význam zmien, ktoré prispeli k jeho vzostupu na vyššiu úroveň. Zhodnotil aj svoju súčasnú úlohu veterána, keď podporuje mladších spoluhráčov, ako aj svoj vzťah s Xavim.

Rozhovor sa uskutočnil v kempe Jordiho Albu, ktorý vedie brat ľavého obrancu David na barcelonskom predmestí Hospitalet. Futbalista tam prišiel priamo z tréningu a deti mali možnosť pýtať sa ho na rôzne veci. "Koľko rokov ste v Barcelone?" bola jedna z otázok 8-ročného chlapca. "Bol som v Barcelone, keď som bol v tvojom veku, ale odišiel som, keď som mal 15 rokov, a potom som sa vrátil, keď som mal 23 rokov. Teraz mám 34 rokov, takže v prvom tíme som už 11 rokov. Veľa rokov, ale stále sa cítim ako dieťa," odpovedal Alba.

Deti sa pýtali aj na iné veci - na jeho najlepšieho priateľa vo futbale (obranca priznal, že je to Sergio Busquets), jeho najobľúbenejšieho hráča (Pedri) alebo najlepšieho trénera v jeho kariére (Luis Enrique). V súvislosti s posledným menovaným povedal: "Okrem toho, že je to skvelý tréner, je to aj človek, ktorý vám hovorí veci priamo do očí. To sa mi veľmi páči." Samozrejme, bola tu aj otázka, či by sa Messi mohol vrátiť do Barcelony. "Neviem. Bolo by to pre nás dobré, ale je to ťažké," povedal Alba, ktorý sa neskôr fotil s deťmi a rozdával im dresy a kopačky.

Potom sa začal rozhovor s novinárom The Athletic: "Vidím sa v týchto deťoch. Pochádzame z veľmi skromnej štvrte, s bratom sme celý život hrali na ulici. Začal som hrať v AC Hospitalense v našej štvrti a Barça ma priviedla, keď som mal 8 rokov. Pre mňa to bola najlepšia škola na svete. Naučil som sa tam veľmi veľa, všetky druhy hodnôt, nielen po profesionálnej, ale aj po ľudskej stránke. Preto sem rád chodím, aby som odovzdával hodnoty, ktoré som sa naučil v mladosti."

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.