V nedeľu o 16:15 nastúpi Barcelona na Camp Nou proti Atléticu Madrid. Po dvoch ligových remízach v rade sa Barcelona chce vrátiť na víťaznú vlnu a čo najskôr spečatiť zisk španielskeho titulu. V zápase proti tak náročnému súperovi by jej mohli pomôcť hráči, ktorí sa vracajú po zranení.

Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo dnes Pedri a Frenkie de Jong urobili posledný krok k návratu do hry. Obaja by mali byť v zostave FC Barcelona na nedeľňajší zápas proti Atléticu a dokonca by mohli hrať od prvej minúty. Španiel aj Holanďan tento týždeň absolvovali niektoré z cvičení mimo skupiny, každým dňom zvyšovali intenzitu a dnes sa už pripojili k tímu. Zelená od lekárov sa zvyčajne oznamuje súčasne s nomináciou na zápas.

Na druhej strane, situácia v prípade Ousmane Dembélého je odlišná. Francúz mal tento týždeň podobný tréningový plán ako Pedri a De Jong a tiež už trénuje s tímom, ale jeho jazva po zranení ešte nie je úplne zahojená. Pôvodne sa v médiách objavili informácie, že Francúz by mohol byť povolaný na zápas proti Atléticu a nastúpiť na posledných pár minút zápasu, ale nakoniec všetko nasvedčuje tomu, že krídelník sa vráti do hry až na zápas proti Realu Betis 29. apríla na Camp Nou.

Xavi Hernández sa preto bude musieť rozhodnúť, či bude riskovať a pošle do hry od prvej minúty Frenkieho de Jonga aj Pedriho, alebo len jedného z nich, prípadne ani jedného. Zápas proti Atléticu bude určite dôležitý nielen preto, aby sa Barcelona priblížila k titulu, ale aj preto, aby ukončila sériu troch zápasov v rade bez gólu a bez víťazstva. Španiel a Holanďan by sa mohli ukázať ako veľké posily na zápas proti tímu v top forme v Európe, no nie sú v zápasovom rytme.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-04-21 21:41:25
Podľa mňa Dembeleho treba pošetriť už do konca sezóny ❤️❤️

Predsa len, ho čaká náročné leto pri vyjednávaní platu.

Takže čo Dembele...?

"...sedí pri ohničku hreeeje sa, hreje sa
beng beng beng, pozera sa medzi nohy smeeeje sa smeje sa..."

Untouchable! 🦾
2023-04-21 21:46:29
to ze dembele nema zahojenu jazvu je somarina ... pozrite si video zo vcerajsieho treningu trenovalo sa vo velkej intenzite a dembele taktiez takze by asi takto netrenoval keby nemal tu jazvu zahojenu takze somarina dembele v tom treningu makal