Zverenci Xaviho Hernándeza dokázali zdolať silné Atlético Madrid najtesnejším gólovým rozdielom a udržali si pred Realom Madrid veľmi slušný náskok. Čo nám dnešné stretnutie proti Los Colchoneros na Camp Nou prinieslo?

Najlepšie: Gólové príležitosti a dôležité body

Hoci prvý polčas miestami pripomínal tú najhoršiu, statickú verziu Xaviho Barcelony, postupom času to Barcelona začala rozbaľovať. Gól Ferrana Torresa do šatne po prihrávke Raphinhu napokon zaručil pekelne dôležité body, ale v druhom polčase sme videli oveľa viac pozitív. Konečne dobrý zápas odohral spomínaný Brazílčan, ktorý okrem asistencie ukázal 6 úspešných driblingov, 4 kľúčové prihrávky a bol neustále v hre. V dobrej forme sa po zranení vrátil aj Frenkie de Jong a celý tím si dokázal vytvoriť množstvo príležitostí. Škoda, že sa nepodarilo premeniť taký výrazný počet gólových situácií na výraznejšie víťazstvo.

Najhoršie: Dramaticky nízka efektivita

Barcelona si v druhom polčase vytvorila naozaj veľa situácií, ale efektivita bola na zaplakanie. Raphinha, ktorý odohral výborný zápas, netrafil prázdnu bránku, Lewandowski neuspel v prečíslení dvoch na jedného s Oblakom a svoje príležitosti nevyužili aj Pedri a Gavi. Najväčšiu vinu možno pripísať Poliakovi, ktorý mal niekoľko ďalších dobrých šancí a hoci v samotnej hre konečne ukázal progres, ďalší zápas zakončil bez gólu. To sa nedá poprieť - za normálnych okolností by takáto mizerná efektivita proti takému silnému súperovi znamenala stratu bodov.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-04-23 18:51:06
to, ako Lewandowski v tej 100% sanci neprihral Raphinhovi je na pokutu a na lavicku v dalsom zapase.
2023-04-23 19:18:18
Velmi dobry vykon az na efektivitu. Takze komenty nebudu 🤣🤣