Barcelona dnes porazila Atlético 1:0, pričom Marc-André ter Stegen zaznamenal svoje 23. čisté konto v tejto ligovej sezóne. Nižšie nájdete výber štatistík a zaujímavostí zo stretnutia.

- Pred zápasom bola na Camp Nou predstavená mozaika propagujúca katalánsky jazyk.

- Zaujímavosťou je, že podľa Frana Martíneza z Relevo bola Griezmannova strela do brvna v 43. sekunde najrýchlejším zásahom do konštrukcie brány v La Lige od roku 2017.

- V 10. minúte zápasu začali fanúšikovia na Camp Nou opäť skandovať Messiho meno.

- Barcelona vďaka Ferranovmu gólu ukončila katastrofálnu sériu piatich hodín a 34 minút bez gólu. Pre Španiela to bol prvý zásah na Camp Nou od októbra 2022.

- Po 19 spoločných zápasoch Ferrana Torresa a Raphinhu v La Lige strelila Barcelona prvý gól po ich spolupráci (gól a asistencia).

- Pred druhým polčasom uviedol štatistik Pedro Martín z pohľadu Barcelony veľmi optimistickú správu. Xaviho tím po strelení prvého gólu v tejto sezóne La Ligy vyhral 21 zápasov a jeden duel remizoval. Atlético v tejto sezóne neotočilo ani jeden zápas.

- Na Camp Nou dnes bolo 80 965 divákov.

- Sergio Busquets v zápase proti Rayu nenastúpi kvôli suspendácii za nadmerný počet žltých kariet.

- Správou druhého polčasu bol Pedriho návrat na ihrisko po 2 mesiacoch a 7 dňoch absencie.

- Lewandowski ťahá sériu 14 striel bez streleného gólu. Poliak si pripísal takmer toľko strát (14), ako presných prihrávok (16). Lewymu sa dnes nepodarilo premeniť ani jasné šance.

- Marc-André ter Stegen si udržal čisté konto už po 23. raz v tejto ligovej sezóne. Nemec už vyrovnal klubový rekord Claudia Brava, hoci do konca sezóny zostáva ešte 8 duelov.

- Ronald Araujo mal dnes najviac presných prihrávok v barcelonskom tíme (73). Uruguajčan bol popri Frenkiem de Jongovi (91% efektivita) aj najefektívnejším hráčom Blaugranas.

- Barcelona vyhrala v tejto sezóne La Ligy už 10-krát výsledkom 1:0. V celej histórii súťaže len 3 tímy zaznamenali takýto výsledok častejšie v jednom ročníku: Sevilla (sezóna 2020/21), Atlético (2017/18) a Valencia (1988/89) - každý 11-krát.

- Sánchez Martínez ukázal v priebehu 19 minút 9 žltých kariet.

- Diego Simeone zaznamenal v zápasoch na Camp Nou 7 remíz a 9 prehier. Žiadny tréner nemá väčší počet zápasov proti Barcelone na jej štadióne bez víťazstva.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-04-23 19:57:27
Tak Diegova era sa zrejme konci