Xavi Hernández na tlačovej konferencii pred stredajším zápasom proti Rayo Vallecano priznal, že zverenci Andoniho Iraolu sú najintenzívnejším tímom v celej lige. Tréner tiež potvrdil, že Ousmane Dembélé aj Andreas Christensen sa vrátia do hry v sobotňajšom zápase proti Realu Betis.

[Marc Brau, Barça TV] Barcelona v posledných zápasoch proti Rayu nestrelila ani jeden gól. Berieš to do úvahy pri príprave na zajtrajší zápas?

"Bude to ťažký zápas na ťažkom teréne. Podľa môjho názoru je to najintenzívnejší súper v celej lige. Nedovolia vám pohyb s loptou, hrajú tímovo... Je to veľmi nepríjemný súper. V poslednom čase sme si proti nim vytvorili veľmi málo príležitostí. Tento tím je ako skala."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Keď Busquets naposledy nehral, Éric García hral na pozícii defenzívneho záložníka. Zvažuješ opäť túto možnosť?

"Je to jedna z možností. Máme aj Frenkieho a povolali sme Marca Casada. Rozhodneme sa zajtra. Éric už na tomto poste hral proti Elche a vyzeral veľmi dobre."

[Damia López, RAC1] Na Estadio de Vallecas si hral mnohokrát. Aký zápas očakávaš?

"Hráčom som povedal, že to bude veľmi intenzívny zápas. Sú agresívnym súperom, o to viac doma. Majú menšie ihrisko, takže je tam menej priestoru. Bude to naozaj ťažký zápas. Nebude ľahké ukázať našu hru."

[Laura Brugues, TV3] Ako sa cíti Dembélé? Nemáš obavy z tohto predĺženého návratu do hry?

"Vráti sa v sobotu. Nebojte sa. Andreas tiež."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Tím sa blíži k zisku 100 bodov, dostal len 9 gólov... Myslíte si, že takýto líder je dostatočne docenený? Ste si vedomí toho, čo ste dosiahli?

"Myslím, že áno. Keď vidíte fanúšikov na Camp Nou alebo v uliciach.... Ligu sme ešte nevyhrali, ale ak sa nám to podarí, bude to skvelé."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Pred zápasom s Atléticom si povedal, že víťazstvo bude ako úder po stole. Barça vyhrala... a vidíš v hráčoch viac pokoja?

"Každé víťazstvo vám dodá viac pokoja, pretože ubúda zápasov... to je jasné, ale stále môžete získať 24 bodov a náskok je 11 bodov. Je to výrazný náskok, ale nie rozhodujúci. Potrebujeme vyhrať viac zápasov. Teraz je každé víťazstvo úderom po stole."

[EFE] Barça v tejto ligovej sezóne vyhrala už 10-krát výsledkom 1:0, pričom rekord je 11 víťazstiev. Chcel by si tento rekord prekonať, alebo sa ti to zdá trochu absurdné?

"Nie sme tu kvôli rekordom. Nemyslím na 9 inkasovaných gólov, ktoré nám vlastne dávajú veľa, nemyslím na prekonanie rekordu v počte víťazstiev 1:0, nemyslím na 100 bodov... Myslím len na triumf v lige. Do konca súťaže zostáva ešte 8 kôl a my sme sa už kvalifikovali do Ligy Majstrov. Spomeňte si, aké to bolo pred rokom v tejto fáze... O tom by mali byť porovnania, nie o tom, kto vyhral treble a kto double."

[Helena Condis, Cadena COPE] Horúcou novinkou je teraz prítomnosť Lea Messiho v Barcelone. Hádam sa s ním často rozprávaš... Cítiš, že Tebas v tomto smere pomôže Barcelone?

"Neviem, to je otázka pre prezidenta La Ligy. Myslím, že ste si pomýlili adresáta tejto otázky. (Condis: Myslíš si, že by mal Tebas pomôcť?) Áno, v rámci predpisov áno. Nevidím tu žiadnu pomoc. Existuje nariadenie a musíte ho dodržiavať."

[Josep Capel, Radio Nacional] Veľmi dobre viete, aké je prostredie tohto klubu... Myslíte si, že ľudia v klube majú dosť humbuku okolo Barcelony?

"Rozumiem všetkým okolnostiam. Každý má svoje vlastné záujmy a naším záujmom je vyhrať ligu, čo je hlavný cieľ pre túto sezónu. Nezaujíma ma to, čo nemôžem ovplyvniť. Myslím si, že barcelonismo si túto sezónu váži a bude si vážiť túto ligu, ak ju vyhráme."

[Adria Albets, SER Catalunya] Carlo Ancelotti povedal, že z hľadiska kvality nie je rozdiel medzi Barçou a Realom na úrovni 11 bodov. Súhlasíš s tým?

"Áno, má úplnú pravdu. Plne s ním súhlasím. Beriem to ako pochvalu. Je to znamenie, že sme niektoré veci robili správne. Nevnímam to ako kritiku, práve naopak. Veľa to vypovedá o našej ligovej sezóne."

[Albert Hernández, TVE] Messi sa včera stretol s Albom a Busquetsom na večeri. Povedali ti niečo o Leovi, nejaký náznak?

"[smiech] Bol som potom na zákusku. Nie, nič mi nepovedali. Sústredíme sa na zajtrajší zápas proti Rayo, čaká nás významná futbalová bitka."

[Josep Soldado, La Sexta] Trénovať Messiho by bol pre teba darček?

"Je to hypotéza. Dobrá otázka, naozaj skvelá. Je to hypotéza, o ktorej momentálne neuvažujeme. Sústredíme sa na víťazstvo v La Lige, zajtra nás čaká zápas proti Rayu. Viete, že rád hovorím o Leovi, mám s ním skvelý vzťah, ale teraz nie je ten správny moment, zajtra máme Rayo."

[David Bernabéu, Sport] Neprekáža ti, že ťa v Madride volajú záhradník?

"Nie, smejem sa na tom [usmieva sa a ukazuje na svoju tvár]. Radšej záhradník ako niekto iný [smiech]... Beriem to ako vtip. Už veľa rokov ma tak volajú, ale neprestanem. Myslím si, že o pár rokov sa budeme chytať za hlavu a hovoriť si: "Človeče, vo futbale nebol efektívny hrací čas, položili nám taký [ukazuje na výšku] trávnik". Neprestanem, kým nebude futbal spravodlivejší pre všetkých. Už dlhé roky mi hovoria záhradník."

[Paula Muriel, L'Esportiu] Pred zápasom s Atléticom si povedal, že hlavným cieľom je prinavrátiť tímu identitu. Myslíš si, že sa to podarilo a môžete k zvyšku sezóny pristupovať s väčším sebavedomím?

"Áno, myslím si, že sa nám to podarilo, boli sme veľmi dobrí, trpezliví a dominovali sme. Druhý polčas bol o niečo lepší ako prvý, ale dobre sme pochopili našu filozofiu a model hry. Videli sme dobrú Barçu, miestami skvelú. To je to, čo hľadáme. Zajtra to bude ťažké, pretože Vallecas je veľmi malé ihrisko a je ťažké udržať držanie lopty a ukázať svoju filozofiu, napádajú vás vysokým pressingom. Preto si neviem predstaviť brilantnú tímovú hru. Dúfam v to, ale je to veľmi ťažký terén."

[David Ibanez, Mediaset] Povedal si, že hneď ako vyhráte La Ligu, a ste k tomu blízko, stretneš sa s prezidentom. Vidíš teraz jasnejšie možnosť zostať v klube?

"Áno, mám ešte rok platnú zmluvu. [Novinár sa pýta na predĺženie] Rozprávame sa, aj s presim. Vždy hovorím to isté. Máme veľmi dobrý vzťah, prebiehajú rozhovory, všetko ide dobre, nie je žiadny problém."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] V minulej sezóne Ter Stegen nezažil najlepšie chvíle. Podporoval si ho a udržal si ho v základnej zostave a teraz je kľúčovým hráčom tímu. Aké to bolo pracovať s Ter Stegenom a aké dôležité bolo dôverovať mu, aby sa stal rozhodujúcim?

"Myslím, že výhodou bolo, že som Marca poznal, bol som si vedomý jeho osobnosti. Je to veľmi metodický človek, je to perfekcionista. Bol si vedomý, že sa musí zlepšiť, a to aj urobil, tvrdo pracoval s trénerom brankárov. Je na mimoriadnej úrovni. Podľa môjho názoru je momentálne najlepším brankárom na svete, najmä pri našom štýle hry. Mať Marca v bránke nám dáva pokoj."

[Roger Torello, Mundo Deportivo] Budete po víťazstve nad Atléticom kalkulovať s tým, že by ste mohli vyhrať titul doma?

"O tom som ešte nerozmýšľal, najdôležitejšie je vyhrať. Určite to nebude ľahké a môže sa stať veľa vecí. Musíme byť opatrní, v hre je veľa bodov. V tomto kontexte je jedno, či doma alebo vonku, doma je dobré vyhrať, ale cieľom je vyhrať šampionát a nič iné."

[Joan Domenech, El Periódico] Útočili na Gaviho v poslednom čase súperi častejšie, je v ich hľadáčiku? Hovoril si s ním o tom, aby bol opatrný?

"Nemám taký dojem. Gavi je človek, ktorý nikdy neuteká pred kontaktom. Má silný charakter, je fyzicky veľmi silný, vyhráva súboje. Vždy mu hovoríme, že si musí dávať pozor, keď má žltú kartu. V poslednom zápase bojoval veľmi dobre, aj so žltou kartou to ustál. Nemyslím si, že to bude problém."

[Carlos Monfort, Jijantes] Ak vyhráte nasledujúce 2-3 zápasy, o titule bude prakticky rozhodnuté?

"Takmer, získať 9 bodov v 3 zápasoch by bolo takmer rozhodujúce, ale najprv ich musíte získať. Nebude to však ľahké, najmä zajtra nás čaká veľmi ťažké stretnutie."

[Andrea Pérez, Goal] Zajtra sa vraciate do Madridu po tom, čo sa stalo v Getafe. Čo očakávaš od ihriska vo Vallecase?

"Očakávam, že to bude regulárne a vďaka tomu, že sa hrá o 22:00, sme vo výhode. Bez akýchkoľvek pochybností."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-04-25 15:51:01
Na Estadio de Vallecas budu pred zapasom vysusovat travnik :)
2023-04-25 21:19:57

Real prehra dnes. Je 2:4 v 90minute ..
Zajtra sa mozeme priblizit MEGA BLIZKO TITULU