Rayo Vallecano opäť porazilo Barcelonu. Nižšie nájdete výber štatistík či zaujímavostí a z tohto stretnutia.

- Naposledy Barça navštívila Vallecas (prehra 0:1 s Rayom) na konci Koemanovej éry. Bolo to v 11. kole sezóny 2021/22 (v stredu). Barça sa do Vallecas vrátila aj včera s 11-bodovým náskokom pred druhým Realom Madrid v tabuľke. Náskok nezveľadila, pretože aj tentokrát prehrala.

- Barcelona nevyužila šancu vyrovnať 100 bodov tímu Tita Vilanovu v La Lige. Do konca sezóny zostáva odohrať ešte 7  zápasov. Ak teda Barcelona vyhrá všetky zápasy, nazbiera 97 bodov.

- Portál Archivo VAR predstavuje presnejší pohľad na ofsajdové postavenie Roberta Lewandowskeho. Rozhodcovia rozhodli správne.

- Álvaro García skóroval proti Realu Madrid a Barcelone na pôde Vallecas v tej istej sezóne La Ligy, čo sa nepodarilo žiadnemu hráčovi Rayo Vallecano od sezóny 2002/03, keď to dokázal Jorge Azkoitia.

- Jediný prípad, keď Barcelona dokázala otočiť stav vo výjazdovom zápase La Ligy v tejto sezóne, bol proti Osasune, v zápase, ktorý rozhodoval.... Gil Manzano.

- Grafika prihrávok Blaugranas po prvom polčase:

- Rayo Vallecano je druhým tímom v tejto ligovej sezóne, ktorý strelil Barcelone aspoň 2 góly. Prvým je Real Madrid, ktorý v prvom El Clásicu sezóny strelil 3 góly.

- La Liga 2021/22: Barcelona v 11. kole inkasuje vo Vallecas s Rayom 11. gól v sezóne. La Liga 2022/23: Barcelona inkasuje svoj 11. gól v sezóne na pôde Vallecas proti Rayu v 31. kole.

- Robert Lewandowski sa podieľal na šiestich z posledných ôsmich gólov FC Barcelona na výjazde v La Lige (4 góly, 2 asistencie).

- Rayo Vallecano prvýkrát v histórii zaznamenalo sériu štyroch zápasov v rade bez prehry proti Barcelone (3 výhry a 1 remíza).

- Rayo porazilo Real Madrid (3:2) a Barçu (2:1) na pôde Vallecas v tej istej sezóne La Ligy, čo sa v histórii stalo len raz (tiež 3:2 proti Realu Madrid a tiež 2:1 proti Barcelone v sezóne 1977/78).

- Lewandowski po Majstrovstvách sveta strelil za Barcelonu 10 gólov. Po zápase vo Vallecas má na konte 9 zásahov mimo Camp Nou a iba 1 (proti Cádizu) pred vlastnými fanúšikmi.

- Julian Naggelsman a Andoni Iraola sú tréneri, s ktorými sa Xavi Hernández ako tréner stretol najviac krát vo svojej športovej kariére, pričom ich nikdy neporazil (3 zápasy).

- Barcelona v sérii 5 po sebe idúcich oficiálnych zápasov strelila iba 2 góly, čo sa za posledných 35 rokov stalo iba raz (v apríli 2008 s Rijkaardom na lavičke Barçy).

- Tímy, ktoré v posledných dvoch sezónach skórovali najviac proti Barcelone: Rayo Vallecano - 10; Real Madrid - 6; Cádiz - 4.

- Andoni Iraola je šiestym trénerom, ktorý zostal neporazený v prvých štyroch dueloch proti Barcelone v La Lige (3 výhry a 1 remíza); prvým od Javiera Clementeho v roku 1983 (2 výhry a 2 remízy).

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-04-27 07:34:53
Pekné štatistiky, zaujímavé ale škoda výkonu na ihrisku a výsledku zápasu.