Katalánsky denník Sport informuje, že FC Barcelona zruší svoj televízny kanál BarçaTV k 30. júnu, keď sa skončí súčasná zmluva so spoločnosťou Movistar Televisión. Vedenie klubu sa rozhodlo nepredĺžiť zmluvu s medzinárodnou platformou. S prácou sa rozlúči približne 150 zamestnancov.

Tomas Andreu z denníka Sport uvádza, že toto rozhodnutie je súčasťou škrtov, ktoré sa zavádzajú s cieľom splniť požiadavky La Ligy týkajúce sa finančného fair play. Toto rozhodnutie bude znamenať odchod približne 150 odborníkov, vrátane zmluvných a spolupracujúcich zamestnancov, z klubu. Katalánske rádio RAC1 tieto správy potvrdzuje, píše však o približne 120 zamestnancoch. Toni Juanmarti z Relevo doplnil, že Barcelona takto ušetrí približne 12 miliónov eur.

Vo štvrtok sa už uskutočnili stretnutia vedenia klubu so zamestnancami, na ktorých im bolo oznámené konečné rozhodnutie. Predchádzajúce kontakty sa už uskutočnili, ale až teraz bolo rozhodnutie oficiálne potvrdené. V dôsledku toho BarçaTV zanikne v podobe, v akej bola vytvorená, a budú sa hľadať nové vzorce na zachovanie imidžu klubu a pokračovanie vysielania jeho obsahu, pričom sa využije silná implementácia klubu na sociálnych sieťach.

Informácie médií potvrdil aj katalánsky klub vo svojom vyhlásení:

"FC Barcelona informuje, že oznámila svojmu dodávateľovi TBSC Telefónica, spoločnosti, ktorá spravuje klubový televízny kanál BarçaTV, že nepredĺži zmluvu o poskytovaní služieb, ktorá sa končí 30. júna 2023."

zdroj: sport.es fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-04-27 20:12:45
Popravde dobre ušetrených 12 mega.
2023-04-28 06:40:26
Ved nech to konpletne outsource-uju a nech to vytvara sukromnik a plati nam za znacku alebo nech ai dohodnu nejaky barter, urcite sa najde zaujemca, ale vypinat to uplne je bullshit