Andreas Christensen a Franck Kessíe sú v niektorých médiách označovaní za kandidátov na odchod z Barcelony, keďže prišli zadarmo a klub by na ich predaji mohol zarobiť. Ako informoval katalánsky denník Sport, športové riaditeľstvo Barcelony už v tejto veci komunikovalo s Xaviho štábom.

Podľa denníka tréner nechce prísť o Christensena, pretože verí, že aj vďaka nemu urobil tím kvalitatívny skok v obrane. Dán veľmi dobre dopĺňal Ronalda Arauja a v tíme sa rýchlo adaptoval. Jeho jediným problémom boli zranenia. Sport verí, že Christensen nakoniec v Barcelone zostane, najmä preto, že jeho prítomnosť umožňuje Julesovi Koundému obsadiť pravú stranu. Nič na tom nezmení ani príchod Iñiga Martíneza.

Situácia Francka Kessiého je odlišná. Xavi si chcel predtým záložníka ponechať, ale teraz súhlasil s jeho predajom. Kessíe sa po priemernom začiatku čoraz lepšie adaptuje v mužstve, ale pri absencii Pedriho a Frenkieho de Jonga nedokázal poskytnúť dostatočnú kvalitu. Tréner verí, že záložná formácia je dobre obsadená a rád by ešte získal Ilkaya Gündoğana, preto pripúšťa možnosť predaja 26-ročného hráča. A podľa správ je o Kessíeho veľký záujem v Taliansku a Anglicku, takže Barcelona by na ňom mohla zarobiť celkom slušnú sumu, čo je v súčasnej finančnej situácii klubu mimoriadne dôležité.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-04-28 16:21:59
Zase ale nepustiť ho len za nejakú nízku sumu dajme tomu 20 mega len preto, že prišiel zadarmo. Ak ho predať, ale musí to byť ponuka minimálne 30 mega. Potrebujeme predaje, ale konečne za normálne sumy a nie predávať všetko pod cenu.
2023-04-28 18:57:12
S Kessieho predajom súhlasím, ale Christensena je treba ponechať. Keď sa vystrábi zo zranení bude nám ešte veľmi užitočný. Radšej predať pomalého Alonsa.