Sedem zápasov pred koncom sezóny je v kádri FC Barcelona niekoľko hráčov, ktorí sa musia mať na pozore pred žltými kartami. Ak niektorého z ohrozených hráčov napomenie rozhodca Carlos del Cerro Grande v zápase proti Realu Betisu, v nasledujúcom zápase proti Osasune si nezahrá.

Na zápas proti Realu Betis má Xavi k dispozícii takmer celý káder. Jediný, kto nie je pripravený hrať, je Sergi Roberto, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou už ukončil sezónu. Pre Barcelonu je to výborná správa pred koncovkou tejto ligovej sezóny, no Xavi bude musieť v najbližších zápasoch rozumne riadiť mužstvo, aby príliš netrpel suspendáciami kvôli nadbytku žltých kariet.

Gavi, Alejandro Balde, Franck Kessíe, Ferran Torres a Ousmane Dembélé sú hráči, ktorým hrozí suspendácia na jeden zápas, ak v zápase dostanú ďalšiu žltú kartu. Všetci okrem Gaviho majú na konte 4 žlté karty. 18-ročný mladík ich má na konte už 9 (14 vo všetkých zápasoch). Rovnaký počet kariet dostal v La Lige okrem iných aj Vinícius Junior.

Najbližší zápas odohrá Barcelona v utorok 2. mája o 19:30 proti Osasune na Spotify Camp Nou. Hoci ide o finalistu Kráľovského pohára a rozhodne nepríjemného súpera, nedá sa vylúčiť, že aspoň niektorí zo spomínaných hráčov sa na tento zápas vykartujú, aby boli k dispozícii na barcelonské derby v nedeľu 14. mája na štadióne RCDE. V dňoch 21. alebo 22. mája bude Barcelona hrať doma proti Realu Sociedad.

zdroj: Sofascore
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2023-04-29 13:11:15
Proti San Sebastianu to bude náročné, keď je ten zápas naplánovaný až na 2 dni, asi prvý polčas 21.5. a druhý polčas deň nato.😵‍💫
2023-04-29 14:07:13
Dembele sa mal nechať vykartovat už skôr keď bol zranený