Blaugranas konečne zabrali a Realu Betis nedali šancu, keď vyhrali 4:0. Do prvého polčasu pritom viedli už rozdielom triedy. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Výkon celého tímu a debut 15-ročného hráča

Hlavnými protagonistami stretnutia s Betisom boli Raphinha a Pedri. Brazílčan si pripísal asistenciu a pridal gól, zatiaľ čo Španiel výborne rozohrával útoky. Celý tím však hral vynikajúco. Robert Lewandowski sa zapísal do streleckej listiny, Christensen pridal úvodný gól skvelého zápasu, Koundé a Araujo potvrdili svoju triedu a Sergio Busquets kraľoval v strede poľa, keď k štyrom získaným loptám pridal asistenciu a dve kľúčové prihrávky. Takto treba spomenúť všetkých hráčov vrátane 15-ročného debutanta. Lamine Yamal dnes dostal od Xaviho 10 minút, ale stačilo mu to na to, aby si vytvoril príležitosť a vytvoril jednu pre Dembélého. Ľahkosť, rýchlosť a skvostná ľavačka sú určite prednosti, ktoré by z mladého krídelníka mohli v krátkom čase spraviť hráča prvého tímu.

Najhoršie: Sebectvo Roberta Lewandowskeho a zranenie Joaquína

Ak sa dá po takomto zápase na niečo sťažovať, je to prístup Roberta Lewandowskeho. Poliak síce strelil gól, ale mal dať aspoň dva góly. Navyše bolo zjavné, že mu ide predovšetkým o zlepšenie vlastných štatistík, čo ho viedlo k zlým rozhodnutiam. V takomto zápase by sa však útočníkovi mala sebeckosť odpustiť. Každého futbalového fanúšika trápilo aj zranenie Joaquína, ktorý hrá svoju poslednú sezónu v kariére. Dúfajme, že sa ešte bude môcť vrátiť do hry a rozlúčiť sa s fanúšikmi na ihrisku.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-04-30 09:05:04
Podpisujem sa, aj mna vcera velmi mrzelo zranenie Joaquína, prajem mu nech sa cim skor vyzdravi aby si este tuto sezonu zahral
2023-04-30 12:18:39
Včera to bylo super, moc jsem si to užil 😊