Tréner FC Barcelona sa po výhre nad Realom Betis zúčastnil tlačovej konferencie, na ktorej zhodnotil priebeh zápasu na Camp Nou.

"Pred červenou kartou sme hrali dobre. Hrali sme jednoduchý futbal, lopta kolovala zo strany na stranu, mali sme príležitosti, fanúšikovia boli spokojní. Štadión bol opäť takmer plný. Je to veľký krok k víťazstvu v lige."

"Áno, [Jamal] je podobný futbalista [ako Ansu a Messi], pretože má vrodený talent, čo sa stáva len zriedka. Je to futbalista, ktorý nevyzerá, že má 15 rokov. Na svoj vek je vyspelejší. Videli sme ho trénovať a je to futbalista, ktorý dokáže urobiť rozdiel a ukázal to. Odohral 10 minút, ale hral dobre. Je to futbalista, ktorý sa môže v klube presadiť."

"Christensen a Ousmane sú výnimoční futbalisti. Andreas chápe, ako má hrať, je to hráč, ktorý robí rozdiel, a v štábe si ho za to veľmi vážime. Je to dôležitý futbalista."

" Povedal som, že dnes sme urobili dôležitý krok. Bolo veľmi dôležité reagovať a vyhrať. To, čo som videl do červenej karty, ma presvedčilo. Je to dôležitý krok a teraz hráme opäť na Camp Nou proti Osasune a chceme získať tri body."

" Áno, chápem [Pellegriniho] hnev. Hovoril som s ním. Niečo podobné sa nám stalo v Pamplone. Je to istý druh nešťastia pre podívanú, ale je tu rozhodca a ten dnes rozhodol. Nakoniec sa musíte prispôsobiť rozhodnutiu rozhodcu. Myslím si, že La Liga je dlhá a [rozhodnutia] vám ani nepomáhajú, ani neškodia."

"Dnes som už tisíckrát povedal, že Busquets je pre mňa kľúčový, zásadný. S Rayom sme prehrali kvôli problémom v štruktúre tímu. Sergio tam nebol. Rozumie hre, dokáže zahrať finálnu prihrávku, tento model hry sa naučil už v mladom veku. Takticky je to perfektný futbalista. Dúfam, že zostane, ale závisí to od neho."

"Pre mňa je najdôležitejšie, aby sme boli rozpoznateľní ako tím. Tiež musíme mať identitu, ktorá nám vo Vallecas chýbala. A to sa nám podarilo. Od prvých minút sme videli dobrú Barcelonu, ktorá hrala jedenásť proti jedenástim. Na konci dňa je dôležité hrať s loptou, mať voľného hráča a to je to, čo hľadáme. To je náš spôsob hry a dnes to mužstvo veľmi dobre pochopilo."

"Vždy hovoríme o útočníkoch, pretože dôležité je, aby dávali góly. [Robert] skóroval vo Vallecas, dnes tiež. Aj pre neho je veľkým pozitívom, že vyhral zápas a podieľal sa na strieľaní gólov. To je veľmi dôležité. Robert robí rozdiel a je pre tím veľmi dôležitý."

[Adria Albets, Cadena SER] Mateu Alemany pred zápasom povedal, že toto leto bude veľmi zaujímavé. Ako interpretuješ tieto slová?

"Neviem. Dúfam, že to bude pre nás zaujímavé a pozitívne, ale teraz nie je vhodná chvíľa o tom hovoriť, pretože sme uprostred bojov o ligu. Uvidíme, či to bude zaujímavé a pozitívne. Nič iné."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
Marian Premium
2023-04-30 06:33:50
Teším sa na to zaujímavé leto. Aj posledné leto vyšlo a spravili sme dobré prestupy a mám vieru, že to dokáže Laporta a spol. ešte vygradovať.
2023-04-30 07:26:21
Jasně, takže za předchozí prohru mohlo to, že nebyl v základu Busquets, který bude pro nás nadále klíčový. A v zápasech, kde budou vyvíjet tlak a napadání (hlavně v Evropě) přes něj budu procházet jako nůž máslem a odebírat mu míče.