FC Barcelona potvrdila, že hneď po skončení ligovej sezóny vycestuje do Japonska na priateľský zápas proti Vissel Kobe. Stretnutie je naplánované na 6. júna a partnerom Barçy bude spoločnosť Spotify, ktorá bude pomáhať s organizáciou.

Podobne ako minulý rok, aj tento rok FC Barcelona ukončí sezónu priateľským zápasom v zahraničí. Minulý rok to bol zápas v Sydney proti tímu zloženému z najlepších hráčov austrálskej ligy, zatiaľ čo tentoraz Xavi Hernández a jeho zverenci pocestujú do Tokia na zápas proti Vissel Kobe, ktorý sa uskutoční 6. júna v zatiaľ nepotvrdenom čase na 80-tisícovom Japonskom národnom štadióne. Spoločnosť Spotify ako hlavný partner pomôže pri príležitosti návštevy klubu v Japonsku.

Tím sa vydá na východ, pričom po poslednom ligovom zápase proti Celte, ktorý je naplánovaný na víkend 3. - 4. júna, odletí priamo z Viga a hneď po priateľskom zápase sa vráti do Barcelony. Presný dátum odletu do Japonska zatiaľ nie je známy, pretože bude závisieť od termínu, ktorý La Liga stanoví pre zápas so Celtou, čo zasa bude závisieť od toho, či výsledok zápasu ovplyvní konečné postavenie v tabuľke.

Zápas proti Vissel Kobe bude pre FC Barcelona prvým v Japonsku po takmer štyroch rokoch. Posledný zápas Barcelony v tejto krajine sa odohral počas predsezónneho turné v roku 2019, keď bol Ernesto Valverde ešte trénerom, a tiež proti Vissel Kobe. Andrés Iniesta vtedy prvýkrát nastúpil proti svojmu bývalému klubu.

Budúci mesiac preto prináša ďalšiu šancu pre Iniestu a ďalšieho bývalého hráča Barçy Sergiho Sampera zahrať si proti Kataláncom vo farbách Vissel Kobe, čiže aktuálneho lídra J-ligy pred druhým v tabuľke Yokohama Marinos, ktorý je obhajcom titulu.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.