FC Barcelona oficiálne potvrdila program svojho predsezónneho turné v Spojených štátoch. Tím odohrá 4 zápasy proti Juventusu, Arsenalu, Realu Madrid a Milánu.

Prvý tím FC Barcelona zopakuje cestu z minulej sezóny a opäť sa vyberie do Spojených štátov na predsezónne turné, počas ktorého odohrá celkovo 4 zápasy, všetky proti európskym súperom. Prvé dva zápasy sa odohrajú v Kalifornii: 22. júla v Santa Clare proti Juventusu a 26. júla v Los Angeles proti Arsenalu. Posledné dva zápasy sa odohrajú 29. júla v Dallase proti Realu Madrid a v Las Vegas, kde Barça ukončí turné zápasom proti Milánu.

22. júla vs Juventus (Santa Clara)
26. júla vs Arsenal (Los Angeles)
29. júla vs Real Madrid (Dallas)
1. augusta vs Miláno (Las Vegas)

Minulé leto hrala Barcelona najmä na východnom pobreží, zápasy odohrala v Miami a New Yorku, ale aj v Las Vegas a Dallase - v mestách, kde sa konala väčšina inštitucionálnych a spoločenských aktivít klubu. Tento rok sa geografický dôraz presunul na západné pobrežie, kde tím odohrá 3 zo 4 plánovaných zápasov.

Prvý zápas Blaugranas na tomto turné sa uskutoční 22. júla proti Juventusu na štadióne Levis Stadium v Santa Clare v San Franciscu, ktorý je štadiónom tímu NFL San Francisco 49ers. Bude to už tretí zápas Kataláncov na tomto štadióne, ktorý pojme 68 000 fanúšikov. V roku 2015 sa Barcelona stretla s Manchestrom United a v roku 2018 s AC Miláno. Tretie stretnutie sa odohralo minulú predsezónu a išlo o súboj s Juventusom (2:2).

Medzi zostávajúce zápasy v Kalifornii patrí stretnutie s Arsenalom Mikela Artetu 26. júla na štadióne SoFi v Inglewoode v Los Angeles, ktorý má kapacitu 70 000 divákov, otvorili ho v roku 2020 a na ktorom hrajú svoje domáce zápasy tímy Los Angeles Chargers a Los Angeles Rams z NFL. Zápas medzi Barcelonou a Arsenalom bude prvým stretnutím týchto tímov po siedmich sezónach, konkrétne od dvojzápasu osemfinále Ligy Majstrov v sezóne 2015/2016, ktorý Barcelona vyhrala 2:0 v Londýne a 3:1 na Camp Nou.

Súčasťou tohtoročného letného turné bude aj jeden z najočakávanejších zápasov fanúšikov, El Clásico. Bude to tretie stretnutie medzi Barcelonou a Realom Madrid v USA. Zápas sa uskutoční na štadióne AT&T v Arlingtone v Texase, ktorý má kapacitu 80 000 miest a patrí klubu Dallas Cowboys z ligy NFL. Barça na toto miesto predtým zavítala dvakrát: v roku 2011 v zápase proti Manchestru United a v roku 2018 proti AS Rím. Barcelona vyhrala obe predchádzajúce Clásico v Spojených štátoch: V roku 2017 na Hard Rock Stadium v Miami 3:2 a v roku 2022 na Allegiant Stadium v Las Vegas 1:0.

Allegiant Stadium, ktorý má kapacitu 65 000 fanúšikov, bude dejiskom posledného zápasu turné proti AC Miláno. Oba tímy sa už dvakrát stretli na americkej pôde: v roku 2003 vo Washingtone (výhra Barcelony 2:0) a v roku 2018 v Santa Clare (1:0 pre Talianov).

Tieto 4 zápasy sú súčasťou turnaja "Soccer Champions Tour", ktorý organizuje Sixth Street v spolupráci s Legends a AEG a na ktorom sa okrem Barcelony a štyroch menovaných klubov zúčastní aj Manchester United. Tohtoročné letné turné po USA bude pre Barçu 14. v histórii (prvé turné v roku 1937 bolo kľúčové pre prežitie klubu).

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.