Tréner Españolu Luis García si svojho času urobil trénerskú licenciu spolu s Xavim. Teraz sa s ním stretne v katalánskom derby a bude so svojím tímom bojovať o udržanie sa. García na včerajšej predzápasovej tlačovej konferencii zdôraznil dôležitosť tohto súpera a zároveň zhodnotil, čo musí jeho tím na ihrisku urobiť, aby zabodoval.

Existujú okrem Gragera pochybnosti o zdravotnom stave niektorého z hráčov?

"Našťastie nie, zvyšok mužstva je pripravený nastúpiť v zajtrajšom zápase."

Čo musí Español urobiť, aby v zápase proti Barcelone bodoval?

"Byť sám sebou viac ako kedykoľvek predtým. Tím a štáb identifikovali, kedy sme silní a kedy sme najbližšie k víťazstvu. Najdôležitejšie je byť intenzívny a agresívny a mať osobnosť s loptou. A hrať vyrovnane po mnoho minút."

Barcelona hrá o titul...

"Neexistuje väčšia motivácia ako derby a my hráme o oveľa viac ako oni. Nič sa nedá porovnať so zápasom o zostup, dokonca ani s bojom o titul. V stávke je vaša prestíž, roky práce, utrpenie fanúšikov. Nikto nehrá o viac ako my, dokonca ani ten, kto chce byť majstrom La Ligy."

Je najlepším spôsobom, ako zastaviť Barcelonu, držať sa na lopte?

"Necítim žiadnu inú cestu. Vo svete futbalu môžete útočiť a brániť mnohými spôsobmi. Ak Barça hrá tak, ako má hrať, teda s veľkým držaním lopty, aby sa súper zľakol, musíme mu vedieť znepríjemniť zápas, či už s loptou, alebo bez nej. Musíme byť agresívni, intenzívni a mať dobré defenzívne myslenie, aby sme zostali pokojní."

Čo si myslíte o tom, že Barça tento týždeň trénovala len trikrát?

"Každý riadi svoj káder najlepším spôsobom, ak to Xavi urobil, bolo to preto, lebo to považoval za najvhodnejšie."

Xavi povedal, že sa od vás učil počas trénerského kurzu.

"Bol to kurz, na ktorom sme si veľa vecí vymieňali, vďaka spätnej väzbe od ľudí, s ktorými sme na ňom boli, sme veľmi rástli. Veľmi si vážim jeho slová."

Čo je kľúčové, mentálny aspekt alebo futbalový aspekt?

"Kľúčové je všetko. V derby nie sú žiadne rozdiely, tabuľky alebo niečo podobné a hráme úplne o všetko. Všetky tieto aspekty musíte dať do jedného hrnca a dobre ich premiešať."

Je to zápas na život a na smrť?

"Keď jeden hrá o toľko a druhý o titul, aj keď ho môže získať bez zápasu alebo za týždeň.... Musíme zostať pokojní. Hráči sú veľmi odhodlaní, naozaj chcú hrať. Týždeň bol dlhý. Je to deň, keď sa cítime viac ako kedykoľvek predtým hrdí na to, že sme Español, aby sme na ihrisku nechali úplne všetko."

Barcelona hrá so štyrmi stredopoliarmi. Ako to vybalansujete?

"To je skvelá otázka, ale neprezradím odpoveď, pretože by to pomohlo Xavimu. Jeho tím je schopný hrať so štyrmi stredopoliarmi, ale aj s dvoma krídlami, pretože sa vrátil Dembélé. Pracovali sme na všetkom, s čím sa môžeme stretnúť v obrannej fáze, ale aj v útočnej fáze, aby sme súperovi ublížili."

zdroj: as.com
foto: twitter/rcdespanyol

Diskusia

1 komentár
2023-05-14 12:32:59
oni sú tam podľa mňa všetci na drogách