Martín Braithwaite odišiel z FC Barcelona do Españolu počas minulého letného prestupového obdobia a dnes bude mať príležitosť stretnúť sa s mnohými svojimi bývalými spoluhráčmi. V rozhovore pre madridský denník Marca Dán priznal, že na pôsobenie na Camp Nou má veľmi dobré spomienky.

Udrží sa Español v lige?

"Samozrejme, že áno."

Už vieš, aké to je byť v extrémnej situácii. Pred prestupom do Barcelony Leganés bojoval o udržanie sa. Je výhodou mať v tíme hráčov, ktorí už niečo podobné zažili?

"Môže to byť výhoda. Dôležité je v tejto situácii zachovať chladnú hlavu a brať každý zápas ako finále. Nemusíte príliš premýšľať a nemali by ste nad vecami príliš premýšľať. Teraz nás čaká veľmi dôležitý zápas a cieľom je vyhrať. Nesmieme sa pozerať ďalej a nesmieme sa pozerať na súpera. Jediné, na čo sa treba sústrediť, je to, čo príde."

Je lepšie hostiť Barcelonu ako majstra Španielska?

"Osobne si myslím, že nie. Ani zďaleka. Sústredíme sa len na to, že nás v nedeľu čaká zápas a my musíme vyhrať, bez ohľadu na tím. Nič to nemení na tom, že je to Barcelona. Vieme, že je to dôležitý zápas pre fanúšikov a tiež pre nás. Hráme doma."

Ako si prežíval koniec svojho pôsobenia v Barcelone?

"Všetko som prežíval veľmi dobre. Bol som so všetkým veľmi spokojný. Mám len dobré spomienky."

Čo si myslíš, že Xavi prináša Barcelone, že je blízko k triumfu v La Lige?

"Jeho skúsenosti vo svete futbalu. Veľmi dobre rozumie hre."

Príchod Luisa Garcíu priniesol ofenzívnejší Español. Cítiš sa v tomto štýle hry pohodlnejšie?

"Áno, veľmi sa mi to páči. Hráme iným spôsobom. Teraz máme trénera, ktorý chce hrať trochu viac, a ja robím všetko pre to, aby som tímu pomohol. Je to bývalý hráč a veľa sa rozprávame, pretože má veľa skúseností. Každý deň sa rozprávame o nápadoch na hru."

V zápase na Camp Nou ste remizovali 1:1 a podarilo sa ti streliť gól Ter Stegenovi. Máš v úmysle to zopakovať?

"Každý zápas je iný. Nevieme, ako sa bude vyvíjať teraz, ale chceme vyhrať a na to musíme strieľať góly."

Nemáš za sebou ľahkú kariéru...

"Život nie je jednoduchý, ale musíte mať pozitívny prístup. Vždy sa na všetko pozerám z tej lepšej stránky a mienim to tak aj zachovať. Každým rokom sa zlepšujem fyzicky aj psychicky."

Ako sa futbalista dokáže izolovať od svojho okolia pred zápasom, v ktorom ide o tak veľa, a navyše hráte proti Barcelone?

"Osobne som veľmi pokojný. Musíte sa sústrediť na svoju prácu, na tréning. Jediná dôležitá vec je dobrý tréning a príprava. Nič iné."

A hráč Barcelony so všetkým tým nešportovým humbukom v tomto roku?

"Sme futbalisti a je to len ďalší deň v kancelárii. Musíme byť pokojní a sústrediť sa na svoju prácu."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-05-14 14:54:11
...presne ako Ty si furt kecal ako sa udržíš zubami nechtami ako kliešť v FC Barcelona a prerazíš svojou kvalitou...
2023-05-15 08:26:30
Po včerajšom zápase budete radi , keď ešte vôbec budete môcť kopnút do lopty v LL Martinko . Rozpočet Espanyolu na celý rok pôjde na pokuty a ničenie cudzích predmetov ako kamery, reklamy atď . Hrať budete za suché rožky a čistú vodu niekde v 4.lige 🤭🤭🫡🫡🫡