Tréner FC Barcelona komentoval udalosti včerajšieho večera na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Prečo sa dnes tím cítil tak dobre?

"Myslím, že to bol práve takýto moment. Potrebovali sme ukázať, že môžeme byť perfektní, že môžeme zažiariť. V polčase to bolo už 0:3 a je to barcelonské derby. Počul som kritiku, že som hráčom dal pred týmto zápasom príliš veľa dní voľna, čo znamená, že sa poriadne nepripravíme, rovnako ako v prvom zápase proti Españolu. Ale hráči sú hrdí. Bol to ideálny scenár, aby sme ukázali všetok náš talent, všetku našu prácu.... Gratulujem aj prezidentovi, ktorý odviedol skvelú prácu a priniesol veľa obetí, aby vybudoval konkurencieschopný tím. Štyri kolá pred koncom sme majstri so 14 bodmi pred Realom Madrid a 17 pred Atléticom, čo znamená, že sme boli oveľa lepší ako oni. To je dôvod na oslavu."

[Marta Ramon, RAC1] Počas osláv vtrhli na ihrisko fanúšikovia a vy ste museli utekať do šatní.... Čo vám skrížilo cestu? Ako to vyzeralo v šatni?

"V šatni sme búrlivo oslavovali. Videl som, že fanúšikovia začali pribiehať, a povedal som si dosť, veď predsa nie sme doma. Pred Españolom musíte mať rešpekt. Neoslavovali sme, pretože je to štadión Españolu. Oslavovali by sme na ktoromkoľvek inom štadióne."

Čo toto víťazstvo znamená?

"Že projekt je správny, dáva stabilitu.... Bolo veľa kritiky, najmä pokiaľ ide o Európu, ale v La Lige sme odviedli veľmi dobrú prácu. Našou prioritou bol tím. Zároveň nám to dáva veľkú nádej do budúcnosti."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Cítil si sa po záverečnom hvizde "oslobodený"?

"Cítil som radosť a uspokojenie z dobre vykonanej práce. Kvôli mnohým ľuďom: rodine, priateľom, vedeniu, zamestnancom, tímu.... Túto ligu si musíte veľmi vážiť. Nie je to len o číslach, pretože v mnohých momentoch sme hrali dobrý futbal a vedeli sme aj trpieť."

[Adria Albets, Cadena SER] Myslíš si však, že tento šampionát bude ocenený? Čo si myslíš o rečiach o "Xaviho lige"?

"Nemám rád "Xaviho ligu". Barça je stále silnejšia, vyvíja sa. Začíname novú éru, odviedli sme skvelú prácu a ja som tu, aby som im pomohol a vybudoval tím. Ďakujem im všetkým za skvelú prácu a odhodlanie."

Zostane formácia so štyrmi stredopoliarmi aj do budúcnosti?

"V tejto sezóne sme takto skutočne lepšie kontrolovali hru a dominovali. Pre mňa je futbal hrou stredných záložníkov. Uvidíme, ako to bude v budúcej sezóne, ako sa posilní mužstvo...

Kedy si uznal, že táto liga vám už neunikne?

"No predsa dnes. Tréner trpí stále. Tréner Barcelony nie je pokojný. Je to najťažší klub na svete. Dnes som cítil, že ak budeme sústredení, staneme sa majstrami. Stále si myslíte, že sa môže stať čokoľvek.... Takí sú Katalánci!

"Stále sme v procese výstavby, ale majstrovský titul v lige a španielsky Superpohár je veľmi, veľmi dobrá sezóna."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-05-15 06:50:12
💙❤️🥇
2023-05-15 07:25:58
Posledny polrok bol vyborny.