Katalánci si víťazstvom vo včerajšom derby Katalánska zabezpečili ligový titul a po stretnutí sa pred novinárov postavilo niekoľko hráčov Blaugranas.

Sergio Busquets

"Základy majstrovského tímu boli položené. Vyhrávať tituly je veľmi ťažké. Chcel som odísť po zisku titulov. Takého dôležitého, ako je La Liga. Takého, ktorý sa vyznačuje vyrovnanosťou. Takého, aký sme si stanovili od začiatku. Som veľmi rád, že odchádzam práve takýmto spôsobom. Dostalo sa mi veľkého uznania, bol som tu dlhé roky, mám rekordy a som šťastný, že môžem odísť takýmto spôsobom."

Ronald Araujo

"Vedel som, aký dôležitý je tento zápas pre našich fanúšikov. Tento účes si ponechám do konca sezóny [Uruguajčan si časť vlasov zafarbil vo farbách Barcelony]. Ukazuje to, aký skvelý tím máme. V určitých momentoch sme mali niekoľko dôležitých absencií, ale to nie je výhovorka, pretože máme skvelý tím. Musíme sa prispôsobiť, najmä v Európe. Je dôležité, aby sme tam boli konkurencieschopní. Sme veľmi šťastní. Neviem, čo urobia moji spoluhráči, ale ja chcem byť šťastný so svojou rodinou."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Marc-André ter Stegen

"Túto ligu sme si zaslúžili, na ihrisku sme trpeli a spoločne sa tešili. Musíme to osláviť najmä s mladými ľuďmi, ktorí doteraz nemohli zdvihnúť pohár. Mám za sebou dobrú sezónu a cítim sa v skvelej forme."

Raphinha

"Ako správny Brazílčan vždy rád kladiem svoju krajinu na prvé miesto. Vždy trpíme mnohými predsudkami, pretože sme Brazílčania. Som veľmi šťastný, a to nielen kvôli sebe. Celý tím pracoval veľmi tvrdo. Málokto z nás mal predtým možnosť vyhrať La Ligu. Pre mnohých hráčov je to prvý takýto úspech. Je to niečo výnimočné. Pracovali sme na tom veľmi tvrdo. Ak sa spýtate novinárov, kto si myslel, že vyhráme s takým veľkým náskokom, málokto by to povedal. Pracovali sme pokojne, potichu."

zdroj: twitter
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-05-15 08:28:44
Busuqets - 15 sezón, vynechal 17 zápasov kvôli zraneniu, odchádza na vrchole 😎 a pásku prenechaj Araujovi 🫡
2023-05-15 09:15:00
Busimu to super vyslo s ukoncenim kariery, aspon v Barce...odide v najlepsom s titulom ako pred nim Xavi aj Iniesta....velka zalozna trojka :)