Ako informoval katalánsky denník Mundo Deportivo, prokuratúra vyšetruje výmenu Neta a Cillessena medzi Valenciou a Barcelonou. Začalo sa na základe sťažnosti bývalého viceprezidenta klubu z Mestally Miguela Zoria, ktorý tvrdí, že sa oba kluby pokúsili sfalšovať svoje účtovníctvo.

Prokuratúra pre hospodársku kriminalitu vyšetruje výmenu brankárov, ktorú Valencia a Barcelona uskutočnili v lete 2019. Operácia priviedla do klubu z Mestally Holanďana Jaspera Cillessena a na Camp Nou Neta Murara. Barça za Cillessenov prestup dostala 35 miliónov eur, zatiaľ čo Neto bol kúpený za 26 miliónov eur plus bonusy. Viceprezident Valencie Miguel Zorío, ktorý podáva sťažnosť, sa domnieva, že cieľom tejto dvojitej operácie bolo "skresliť účtovníctvo oboch športových subjektov" s cieľom znížiť ich straty.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Ide o jednu z operácií, ktorú Zorío zahrnul do svojej sťažnosti v januári minulého roka a v súvislosti s ktorou sa prokuratúra teraz rozhodla začať predbežné vyšetrovanie. Zorío ukazuje prstom na súčasného majiteľa Valencie Petra Lima, ale aj na prezidenta Layhoona Khana, bývalého prezidenta Amadea Salvu a agenta Jorgeho Mendesa. Vo svojom písomnom vyhlásení Zorío poukázal na možné trestné činy korporátne, falošné účtovníctvo, nelojálnu správu, korupciu medzi súkromnými osobami a korupciu voči sektoru verejných financií.

Prokuratúra vo svojom vyhlásení poukazuje na to, že v tejto veci už v minulosti prebiehali vyšetrovania, ale nedošlo k žiadnemu trestnému stíhaniu. Zároveň oznamuje, že už vykonané vyšetrovania začleňuje do svojho vlastného vyšetrovania "s cieľom objasniť skutočnosti a vyhnúť sa duplicite".

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.