V posledných hodinách sa na sociálnych sieťach šírili zábery muža, ktorý sa zdal byť otcom Lamineho Yamala, ako sa v meste Mataró zúčastňuje na bitke, po ktorej musela zasiahnuť katalánska polícia Mossos d'Esquadra. Incident sa odohral, keď v meste viedli kampaň priaznivci pravicovej strany Vox.

Otec Lamine Yamala využil príležitosť a napadol členov krajne pravicovej strany Vox, pričom sa im vyhrážal a kričal na nich urážky. Rýchly zásah príslušníkov bezpečnostných zložiek zabránil tomu, aby sa incident zhoršil, ale zábery sa už o niekoľko hodín rozšírili na internete. Na videu je vidieť, ako muž konfrontuje predstaviteľov strany a kope do jedného z plagátov. Museli zasiahnuť štyria ľudia, aby ho zastavili.

Podľa kandidátky Voxu Móniky Lary sa incident skončil rozbitými okuliarmi člena strany Voxu a niekoľkými škrabancami: "Dnes v Rocafonde (Mataró) v stane ma ako zázrakom nenapadli, a to vďaka môjmu kolegovi Manuelovi. Našťastie cez túto oblasť prechádzali príslušníci Mossos a nedošlo k ďalším škodám," napísala politička na svojom účte na Twitteri. Za zmienku stojí, že strana zastáva protiimigračné názory a rodičia Lamine Yamala pochádzajú z Maroka a Rovníkovej Guiney.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-05-17 21:02:00
Taketo sposoby su mozno normalne v krajine, odkial Yamalovci pochadzaju, ale v Europe ma kazdy obcan pravo vyjadrit svoj nazor a postoj. Dufam, ze dostal aspon pokutu. A teraz si pockam na nenavistne reakcie od "tolerantnych" milovnikov imigrantov: 3... 2 .... 1...