Po mesiacoch čakania sa zdá, že Barcelona môže čoskoro začať svoju operáciu v súvislosti s návratom Lionela Messiho, pričom Gaston Edul tvrdí, že La Liga má dnes poslať odpoveď na finančný plán udržateľnosti klubu.

Po odpovedi zo strany La Ligy bude na ťahu Barcelona, keďže klub sa snaží realizovať plány a prijať ekonomické opatrenia, ktoré mu umožnia uľahčiť návrat Messiho. Podľa Edula je tréner Barcelony Xavi Hernandez už teraz celkom nadšený z možnosti Messiho návratu. Španiel verí, že získanie Argentínčana by mohlo z Barcelony v budúcej sezóne urobiť jeden z najkonkurencieschopnejších tímov v Európe.

Len málokto by s Xavim nesúhlasil, pretože Messiho zaradenie skutočne dodá viac iskry barcelonskému útoku, ktorý sa už teraz môže pochváliť okrem iného hráčmi ako Lewandowski, Dembele či Raphinha. Podľa Edula má Xavi "špeciálne plány" pre prípad, že sa Messi vráti na Camp Nou. Argentínsky novinár má pravdepodobne na mysli špeciálne taktické plány na začlenenie superhviezdy do súčasnej zostavy Barcelony, ktorej občas chýba kreativita.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najmä v európskych súťažiach chýbali Barcelone nápady v záverečnej tretine. Práve tam by sa mohla hodiť Messiho kreativita a jeho schopnosť pretancovať sa cez línie súpera, najmä keď Lewandowski číha v šestnástke. Skoršie správy tvrdili, že Barcelona vníma Messiho skôr ako na štvrtého záložníka, čo ďalej naznačuje skutočnosť, že Xavi plánuje využiť Argentínčana skôr ako kreatívnu silu než zdroj gólov.

Počas svojho pôsobenia v PSG predviedol 35-ročný Messi svoje kreatívne schopnosti, keď v 55 zápasoch nazbieral 30 asistencií. Okrem toho strelil 21 gólov. Kombinovaná produktivita Messiho a Lewandowskeho by skutočne mohla z Barcelony opäť urobiť futbalovú veľmoc. Cesta Barcelony je však dlhá a operácia na podpísanie Messiho by si vyžadovala veľa trpezlivosti. Gaston Edul tvrdí, že Messiho budúcnosť sa v dohľadnej dobe nevyrieši a zrejme sa bude čakať až do leta.

zdroj: Gaston Edul
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-05-19 08:34:08
"...v PSG predviedol 35-ročný Messi svoje kreatívne schopnosti, keď v 55 zápasoch nazbieral 30 asistencií. Okrem toho strelil 21 gólov."

To je úplně jedno kolik dal gólů a kolik měl asistencí! Je moc starej a na tyhle statistiky sere pes, hlavní je že neběhá! Už dávno není nejlepší na světě a statistiky toho kolik toho nachodí o tom jasně vypovídaj! Pro tým není důležité jestli někdo dáva góly nebo je utváří, hlavní je aby každý za sebou trhal trávník! A beztak ty góly dal jen protože na něj všichni hrajou a hraje ve farmářské lize, kdyby tam hrál Vladko Weiss, tak by měl o 10 gólů víc!
2023-05-19 08:56:34
Uz dlho to tvrdim:

ter Stegen
Walker Araujo Kounde Balde
Pedri FDJ Messi Gavi
Dembo Lewa
Neskutocne mnozstvo variacii na 442-433 a v UF na 2323
A podme nato.