Robert Lewandowski poskytol rozhovor pre Eleven Sports. Najlepší strelec Barcelony sa vyjadril k špekuláciám, že sa v budúcej sezóne stane kapitánom tímu. Lewy tiež vyjadril svoj názor na svoje dispozície, prácu Xaviho a celú sezónu FC Barcelona.

Robert, v prvom rade gratulujem k španielskemu šampionátu. Neviem, či si mal možnosť hovoriť s Piotrom Zielinskim, ale pravdepodobne si videl množstvo fotografií z Neapola, kde Neapol po 30 rokoch vyhral scudetto. V Barcelone sú 4 roky bez titulu tiež veľa - ovládla aj tu mesto eufória?

"Na úvod vám veľmi pekne ďakujem za gratulácie. Čo sa týka Neapola a Piotra Zielinskeho, určite si uvedomujem, aké to je vyhrať majstrovský titul po mnohých rokoch, pretože napríklad v Poznani, keď Lech vyhral so mnou po 17 rokoch, bola veľká eufória. A ak teraz hovoríme o Barcelone, budem úprimný, keď som prechádzal tým mestom, videl som reakcie a tie emócie na tvárach fanúšikov, uvedomil som si, čo to znamená pre barcelonských fanúšikov, pre priaznivcov, a urobilo to na mňa veľký dojem, pretože tá eufória bola veľká. Myslím, že som sa s ňou stretával na každom kroku, aj keď sme boli pred týmto víťazstvom na prvom mieste, stretol som sa s fanúšikmi, videl som ich radosť a to šťastie, kde za posledných pár rokov nemali možnosť to zažiť."

V Bundeslige ste získavali majstrovský titul prakticky v rade. Svojím spôsobom ste na to boli zvyknutí. Vzhľadom na okolnosti tejto sezóny - chutil tento titul inak, neviem, možno ako prvý v tvojej kariére?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.