V rozhovore pre holandskú televíznu stanicu NOS sa Frenkieho de Jonga pýtali na jeho úlohu v tíme a na problémy okolo jeho možného prestupu do Manchestru United.

Frenkie de Jong je po zisku ligového titulu v dobrej nálade a do budúcnosti hľadí s optimizmom: "Ak všetko pôjde dobre, chcem tu zostať čo najdlhšie. Šampionát sme poriadne oslávili, autobusová prehliadka ulicami mesta bola úžasná! Niekedy mi trochu chýba rodina a priatelia, ale život tu je fantastický. Po víťazstve v lige ma v tejto sezóne čaká ešte jedna trofej, a to Liga Národov. Nie sú to síce Majstrovstvá Európy alebo sveta, ale chceme s národným tímom niečo vyhrať," povedal 25-ročný hráč.

Na otázku, či možno nahradí Busquetsa a zhostí sa jeho úlohy v tíme odpovedal: "Myslím si, že sme veľmi odlišní hráči. On je klasická "šestka", ktorá sa drží vo svojej zóne, a ja mám radšej väčšiu voľnosť. Po príchode Xaviho sa moja pozícia na ihrisku trochu zmenila a myslím si, že viac vyhovuje mojej hre. Dúfam, že ste ešte nevideli moju najlepšiu verziu. Vždy sa môžete zlepšiť, ak budete tvrdo pracovať. Chcem sa naďalej rozvíjať," ubezpečil.

Holanďan tiež spomenul situáciu z minuloročného prestupového obdobia, keď sa v klube vážne uvažovalo o jeho predaji do Manchestru United: "Barcelona bola v ťažkej situácii a mohla za mňa dostať dobrú sumu peňazí. Chceli ma predať a rokovali s United, ale ja som bol rozhodnutý zostať, a tak sa aj stalo," priznal Frenkie.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Holandská stanica sa tiež pýtala, či by Barcelona dokázala konkurovať Manchestru City: "Tí svoj projekt rozvíjajú už roky. Majú dobrých hráčov a fantastického trénera. Chceme nasledovať ich cestu. Myslím si, že máme dobrý tím s veľkým potenciálom a talentovanými mladými hráčmi. Musíme to dokázať na ihrisku.  Stali sme sa majstrami s veľkým náskokom pred Realom a Atléticom, takže nám až tak veľa nechýba, ale v Európe musíme hrať lepšie. V posledných sezónach sme neboli dostatočne dobrí a musíme sa uistiť, že v tej nasledujúcej dokážeme čeliť výzvam," uzavrel De Jong.

zdroj: NOS
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-05-21 18:00:53
Dúfam, že po tomto rozhovore si konečne tí, čo pchajú stále de Jonga na 6 uvedomia, že on nie je náhrada Busquetsa, a ani 6.