Nie je pochýb o tom, že Barcelona sa pripravuje na letné zmeny, keďže na konci sezóny pravdepodobne opustí klub viacero hráčov prvého tímu. Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes zverejnil zoznam hráčov FC Barcelona, s ktorými klub nepočíta a sú na predaj.

Defenzíva

V obrannej línii je Barcelona otvorená predaju Sergiña Desta, Samuela Umtitiho a Clementa Lengleta, troch hráčov, ktorí sa majú vrátiť na Camp Nou po skončení svojich hosťovaní v inom klube. Lenglet už rokuje s Tottenhamom o trvalom prestupe do severného Londýna, zatiaľ čo Lecce dúfa, že si udrží Umtitiho aj na trvalo. Zdá sa, že obaja s veľkou pravdepodobnosťou opustia Camp Nou.

Dest by medzitým mohol mať ťažkosti prilákať záujemcov kvôli jeho neuspokojivým výkonom v AC Miláno. V poslednom čase bol úzko spájaný s odchodom do Unionu Berlín, ale Barcelona je otvorená myšlienke, že by ho zatiahla do výmeny, ktorá by zahŕňala jeden z jej hlavných cieľov. Ďalším obrancom, ktorý môže v lete opustiť Barcelonu, je Jordi Alba. Hoci má ľavý bek ešte rok platnú zmluvu, tak čelí tlaku na zníženie svojho platu, čo by ho nakoniec mohlo presvedčiť, aby skončil.

Stred poľa

Zoznam stredopoliarov, ktorým hrozí odchod z Camp Nou, je pomerne malý. Franck Kessíe je jedinou reálnou možnosťou. Odísť by mohol na trvalý prestup, keďže o neho majú záujem niektoré z najlepších klubov v Európe. Pokiaľ ide o ostatných, Pablo Torre bude pravdepodobne poslaný na hosťovanie. To isté sa dá povedať aj o Nicovi, hoci Barcelona sa ho môže pokúsiť predať natrvalo v rámci výmeny.

Ofenzíva

V útoku vedie zoznam Ansu Fati. Mladíkovi z Barcelony hrozí, že bude po svojich nevýrazných výkonoch v tejto sezóne vytlačený z klubu. Odísť by mohol najmä vtedy, ak sa do klubu vráti Lionel Messi. To isté sa dá povedať o Ferranovi Torresovi, ktorý nedokázal naplniť očakávania. Rafinha má za sebou relatívne lepšiu sezónu, ale Barcelona má možnosť získať späť veľkú investíciu, ktorú do Brazílčana minulé leto vložila, tým, že ho toto leto pošle do Premier League.

Ďalšími ofenzívnymi hráčmi, ktorým hrozí odchod z Barcelony, sú Alex Collado a Abde Ezzalzouli. Prvý menovaný pravdepodobne opäť odíde na hosťovanie , zatiaľ čo v prípade druhého je situácia oveľa zložitejšia. Marocký internacionál podáva dobré výkony na hosťovaní v Osasune a pochválil ho aj Xavi Hernandez. Keďže však Leeds United je údajne pripravený za mladíka zaplatiť 40 miliónov eur, Barcelona by nemusela odolať pokušeniu hráča predať, čo je súčasťou jej plánov na získanie peňazí pred nadchádzajúcim letom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-05-22 19:04:36
Tak vo Ferranovi sa Xavi riadne sekol. Stava sa.
Ak Leeds da za Abdeho 40mega, nie je moc nad cim uvazovat.
Fati, Dembo by mohli ist v jednom baliku do Bayernu za Kimmicha :D
2023-05-23 05:27:18
Keď sa predá aj Raphinha,tak kto bude hrať na krídle? Baletka z porcelánu,na ktorého nie je spoľahnutie?