Tréner FC Barcelona sa k včerajšej prehre s Realom Valladolid vyjadril na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Dnes si stavil na Ter Stegena, ale po polčase si ho vystriedal...

"Chceme byť tímom s najmenším počtom inkasovaných gólov v histórii. Chceme tiež, aby Marc vyhral Trofeo Zamora a stal sa brankárom s najmenším počtom inkasovaných gólov v histórii súťaže. Preto som si vybral Marca. Šancu si zaslúžil aj Iñaki, ktorý vždy dobre trénuje, je pre mňa vzorom a bola to dobrá príležitosť na jeho debut v Primera División."

[RAC1] Ako hodnotíš stretnutie, najmä v prvej polovici?

"Prvý polčas bol dobrý, ale po našich chybách sme dostali dva góly. Je to ovocie nášho uvoľnenia, pretože nemáme hlavný cieľ, ten už bol splnený, napätie opadá, je to iné. Na jednej strane je to prirodzené, chápem to uvoľnenie, ale tým to končí. V týchto dvoch zápasoch sme nemali dostatok napätia a nevytvorili sme dobrý obraz. Nerád prehrávam. Prehrali sme dva zápasy po tom, čo sme splnili cieľ a odohrali skvelú sezónu. V poslednom zápase na Camp Nou sa rozlúčime so Sergiom Busquetsom a musíme sa vrátiť k našej najlepšej verzii, pretože fanúšikovia si to zaslúžia."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Obávaš sa, že v týchto posledných dvoch kolách tím nezanechal dobrý dojem a ostatné tímy si môžu myslieť, že Barça nie je na majstrovskej úrovni?

"Nie, aj dnes sme chceli vyhrať, o tom niet pochýb. Mali sme veľa príležitostí, Masip bol výnimočný, snažili sme sa zo všetkých síl. Podľa mňa bolo 0:2 dôsledkom nášho uvoľnenia, chýbalo nám napätie, pretože sme mali jasný tímový cieľ a ten sme dosiahli. Odteraz sa musíme zlepšiť, to je jasné. Zostávajú nám dva zápasy a chceme pre seba a našich fanúšikov získať späť našu najlepšiu verziu. V nedeľu máme navyše motiváciu rozlúčiť sa s Busim a rozlúčiť sa s Camp Nou. Máme ďalšiu motiváciu ukázať našu najlepšiu verziu."

[Helena Condis, COPE] Čo si myslíš o rozhodnutí Súťažného výboru zrušiť červenú kartu Viníciusa?

"To je záležitosť výboru. Nemôžem sa k tomu príliš vyjadrovať. Myslím si, že som sa k téme rasizmu a urážky vyjadril celkom jasne. Myslím si, že červená karta s tým nemá nič spoločné."

[Adria Albets, Cadena SER] Nedávno sa objavili informácie, že si sa rozprával s Julesom Koundém, ktorý povedal, že sa necíti dobre na pravej strane obrany. Ako tento rozhovor prebiehal? Existuje podľa teba reálne riziko, že by mohol v lete odísť?

"Nie, s Julesom sme mali rozhovor, obaja sme z neho vyšli spokojní. Vyjadril som sa k nemu veľmi jasne. Viem, že je okolo toho veľa hluku, ale myslím si, že futbalista vyšiel [z rozhovoru; pozn. red.] spokojný a ja tiež. Nevidím v tom žiadny problém."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Pablo Torre debutoval v základnej zostave Primera División. Čo si myslíš o jeho výkone a štandardných situáciách?

"Už som to povedal na tlačovej konferencii, myslím si, že Pablo je možno najlepší futbalista, ktorého máme z hľadiska akcií po štandardných situáciách. Odohral dobrý zápas. Snažil sa zo všetkých síl, dobre si držal pozíciu, poslal veľa prihrávok medzi línie, dobre spolupracoval s Robertom, zaznamenal niekoľko dobrých finálnych prihrávok. Jeho výkon bol korektný, aj keď sme nehrali dobrý zápas na kolektívnej úrovni."

[El Chiringuito] Myslíš si, že komisia vytvorila nebezpečný precedens, keď zrušila Viníciusovu červenú kartu?

"Neviem. Neviem, či je to spravodlivé. Môj názor na prejavy rasizmu alebo urážky je, že ich treba odsúdiť. Iná vec je konanie hráčov na ihrisku, to je nesporné, bola tam agresia a prekvapilo ma, že červená karta bola zrušená. Jedna vec nemá nič spoločné s druhou."

zdroj: YT
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
AndreasGerardi Premium
2023-05-24 09:26:21
Bohu žiaľ , Lewa svojho času neplakal pre rasizmus tak si posedel. Vinimu stačí, že sa pobije a následne si poplace ako mu všetci krivdia a je to bez trestu.
2023-05-24 09:40:21
To je všade tak , človek bielej pleti nikdy nevyhrá v spore s človekom inej farby pleti. Stačí im povedať rasizmus a odpustia mu úplne všetko lebo ho ponížila časť hlúpej populácie . Ale to že niekoho on udrie a dostane ČK to nemá nič z rasizmom . Červenú mal mať a nie mu ju zrušiť . Rasizmus je jedna vec a správanie človeka na ihrisku druhá . Aj ten čo Viniho držal pod krkom mal dostať červenú.