Obranca FC Barcelona Samuel Umtiti, ktorý je momentálne na hosťovaní v Lecce, poskytol rozhovor francúzskej redakcii Canal+. 29-ročný stopér hovoril o možnom návrate do Lyonu a pôsobení v Taliansku.

"S Barcelonou mám stále zmluvu do roku 2026, ale je pravda, že sa potrebujem cítiť rešpektovaný, uznávaný a v Taliansku sa cítim dobre. Milujem jazyk, jedlo, štýl..."

"Návrat do Lyonu, aby si zahral s Alexandrom Lacazettem? Nedávno sme sa o tom rozprávali, veľmi rád by som si s ním pred koncom kariéry opäť zahral, ale ešte je priskoro o tom hovoriť."

"Áno, Lecce je pre mňa odrazovým mostíkom. Všetci si mysleli, že som mŕtvy, ale ja som vedel, že som sa sem prišiel odraziť a začať odznova. Darí sa mi veľmi dobre, som šťastný po týchto štyroch ťažkých rokoch. Konečne sa mi podarilo nájsť úsmev a chuť opäť hrať futbal. Vedel som, že ak sa mi podarí získať späť sebavedomie, budem sa môcť prejaviť tak, ako pred niekoľkými rokmi."

"Podľa tých, ktorí mi neverili, som vedel, že toto je rok poslednej šance. Hrať v zóne zostupu je výzva. Mám to rád. Je to veľmi dôležitý cieľ pre mesto, klub, fanúšikov, pre všetkých.... Ak sa zachránime v lige, je to ako vyhrať titul s Lecce."

" Je pravda, že som dlho nehral zápasy.... štyri... štyri a pol roka. Na začiatku mi ľudia kládli takéto otázky a aj ja som sa pýtal, či vydržím a aké to bude. Fyzicky som pripravený. Už dlho ma nič nebolelo, najťažšie bolo prinútiť mozog, aby pochopil, že som pripravený. Trvalo to dlho, ale nakoniec sa to podarilo. "Umtiti skončil," to som počul. Už som nebol futbalista, bol som model, ktorý zverejňuje fotky na Instagrame, ale nemám im to za zlé, je to futbal."

zdroj: Canal+
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-05-24 12:15:17
Velice dobrý obránce, který si zničil karieru
2023-05-24 18:09:53
Nemam problem s tym, co povedal, dokonca mu to aj prajem, no zeby bol "model"... 😁