Ďalší futbalista s minulosťou v Barcelone má problémy so zákonom kvôli používaniu strelných zbraní. Príklad Ardu Turana nasledoval "obľúbenec" culés Douglas Pereira, ktorý prišiel do klubu v roku 2014.

Podľa brazílskeho denníka Globo bol bývalý pravý obranca Blaugranas prichytený pri nelegálnom používaní zbrane v hlavnom meste 21. apríla počas sviatku Tiradentes. Polícia o prípade informovala verejnosť až teraz. Všetko sa začalo, keď sa Douglas spolu s manželkou a ďalšími desiatimi ľuďmi plavili na motorovom člne po jazere Paranoa. Konzumovali na ňom alkohol a malo dôjsť k hádke. Po opustení lode ho ochranka klubu, v ktorom sa nachádzali, nakoniec požiadala, aby opustil loď. Už na verejnom parkovisku mal Douglas vystreliť do vzduchu z vlastnej zbrane kalibru 380, čoho svedkom mal byť jeden z ochrankárov.

Ochrankár zavolal políciu, pričom futbalista sa v tom čase snažil ukryť 5 nepoužitých nábojov a svoju registrovanú zbraň Glock, ktorá bola písaná na jeho matku, do cestovnej tašky v kríkoch neďaleko parkoviska. Policajti však videli Douglasa vychádzať z lesa a vypočuli ho. Spočiatku popieral, že by vystrelil. Policajti však tašku našli, hoci v nej nebola žiadna zbraň. Po prehľadaní auta však narazili na nábojnicu, rovnakú ako v pištoli kalibru 380. Až potom Douglas priznal, že vystrelil, ale stále nepovedal, kde zbraň ukryl. Obrancu po výsluchu prepustili, ale prípad sa dostal na súd, kde sa bude prejednávať.

Douglas Pereira sa do histórie Barcelony nezapísal práve najlepšie. Do klubu prišiel v roku 2014 za 4 milióny eur, hoci nebol nijako zvlášť mladý (24 rokov) a nemohol sa pochváliť ani veľkými úspechmi. Za dva roky odohral v tíme Blaugranas iba 8 zápasov, čo vyvoláva pochybnosti o motívoch tejto operácie. Douglas bol na hosťovaní v Sportingu Gijon, Benfice a Sivasspore a v roku 2019 ho zadarmo získal Beşiktaş. Od roku 2020 nehral futbal a jeho zmluva s tureckým klubom vypršala vlani v lete.

zdroj: Globo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-05-24 18:45:04
Tento hráč stelesňuje všetky sračky pre ktoré je tento klub tam kde je
2023-05-25 05:57:15
Jo, Douglas je střelec :D