Jordi Alba, ktorý dnes na sociálnych sieťach oznámil, že na konci sezóny opustí Barcelonu, sa zúčastnil tlačovej konferencie pri príležitosti otvorenia svojho futbalového areálu v Igualade. Ľavý bek ubezpečil, že odchádza so vztýčenou hlavou.

"Bolo to uvážené rozhodnutie. Keď som povedal, že chcem zostať, bola to pravda. Keď však budem úprimný sám k sebe a ku klubu, myslím si, že najlepšie, čo môžem urobiť, je odísť."

"Každý má svoj názor a ja som sa vždy snažil klubu pomôcť. Myslím si, že to je to najlepšie, čo môžem urobiť. Môj vzťah s trénerom, prezidentom, spoluhráčmi a všetkými v klube je výborný. Odchádzam s pokojom v duši, pretože viem, že som pre klub svojho života odovzdal to najlepšie. Toto všetko nebola cesta ustlaná ružami, ale odchádzam so vztýčenou hlavou. Na Camp Nou ma čaká ešte jeden zápas, ktorý bude špeciálny pre mňa aj pre Sergia."

"K dnešnému dňu nemám žiadnu dohodu s iným klubom a s nikým som sa nerozprával, pretože som chcel zostať v Barcelone. Chcel som zostať, ale roky plynú a tento rok som mal inú úlohu, ale nie menej dôležitú. Myslel som si, že musím uvoľniť miesto mladým."

"Posledný zápas? Očakávam to isté ako vždy, fanúšikovia ma vždy podporovali. Bude to ťažké, je to klub môjho života, ale myslím si, že robím správnu vec. Som culé, je to klub môjho života, 18 rokov ... 7 v La Masii a 11 v prvom tíme.... bude to ťažké, ale odídem so vztýčenou hlavou."

"Prezident a tréner mi dali možnosť rozhodnúť sa. A to som aj urobil, premyslel som si to. Je jasné, že som niekedy urobil chyby, ale ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, aké sú moje hodnoty: pokora, tvrdá práca..."

zdroj: Jijantes mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-05-24 20:46:16
Malý veľký Jordi, vďaka, si legenda klubu 💪
2023-05-24 21:25:43
Zaslúži si aj s Busim peknú (a dúfam, že víťaznú) rozlúčku, poďakovanie a plný Camp Nou. Legenda!