Andrés Iniesta opustí Vissel Kobe v polovici aktuálnej sezóny JLeague, oznámil japonský klub. Bývalý stredopoliar FC Barcelona, ktorý začiatkom mesiaca dovŕšil 39 rokov, prišiel do Visselu Kobe v roku 2018.

Iniesta odohrá svoj posledný zápas za Vissel Kobe 1. júla proti Consadole Sapporo na štadióne Noevir. Za japonský tím doteraz odohral 133 zápasov, v ktorých získal César Cup v roku 2019 a japonský Superpohár v roku 2020. Dňa 6. júna ešte nastúpi na špeciálny priateľský zápas proti FC Barcelona.

Iniesta ubezpečil, že vo svojej futbalovej kariére bude pokračovať inde: "Myslím, že sme si vždy predstavovali, že tu skončím, bolo to želanie každého z nás," povedal Iniesta na tlačovej konferencii v Kobe: "Stále chcem hrať a súťažiť. Rozhodnutie odísť padlo po vzájomnej dohode s klubom, keď som si uvedomil, že priority trénera sú iné," povedal Don Andrés, ktorý v tejto sezóne nehral v tíme významnú úlohu.

Hráč priznal, že príchod do Japonska "bol jedným z najlepších rozhodnutí v jeho živote" a povedal, že s klubom zažil "veľmi pekné chvíle", ale aj "veľmi ťažké", ako napríklad v minulej sezóne, keď klub strávil väčšinu roka na zostupových miestach. Zatiaľ nie je jasné, kde bude 39-ročný futbalista pokračovať vo svojej kariére. Veľa sa hovorí o návrate ku koreňom v Albacete, ale v novembri 2022 si Iniesta nebol istý, či na to bude pripravený. Zaujímavosťou je, že Albacete bude čoskoro bojovať v baráži o postup do Primera Divisón!

zdroj: vissel kobe
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-05-25 09:35:48
Žeby sa všetci sťahovali do Arábie? Don Andres, Busi, Jordi, Leo? 😁
2023-05-25 12:01:48
andres vrat sa, potrebujeme LW:)