Gerard Romero odhalil zoznam siedmich hráčov, o ktorých uvažuje športové riaditeľstvo, vedenie alebo samotný Xavi, aby nahradili Sergia Busquetsa na poste defenzívneho záložníka. Okrem zjavných mien sa objavilo aj niekoľko nečakaných možností. Novinár tiež ubezpečil, že Barça už neuvažuje o príchode Joshuu Kimmicha, pretože po tom, čo kontaktovala Bayern, vedenie považuje tento transfer za neuskutočniteľný.

Martín Zubimendi

Záložník Realu Sociedad si buduje konsenzus v celom klube. Chce ho Xavi aj športové riaditeľstvo a vedenie. Je to možnosť číslo jeden. Barcelona verí, že bude schopná zaplatiť výkupnú klauzulu vo výške 60 miliónov eur bez toho, aby musela do operácie zahrnúť hráčov prvého tímu, a to napriek tomu, že Gerard Romero pred niekoľkými dňami informoval, že La Real má záujem o Abdeho, Nica a Pabla Torreho.

Guido Rodríguez

Argentínčan je zasa kandidátom Xaviho. Tréner si veľmi cení schopnosti hráča, ktorému v roku 2024 vyprší zmluva s Realom Betis a zatiaľ ju nemá v úmysle predĺžiť. Ide o nízkonákladovú možnosť v prípade, že sa nepodarí sfinalizovať iné operácie.

Ruben Neves

Kandidát Joana Laportu, ktorého mu navrhol Jorge Mendes. Xavi však nie je presvedčený o jeho profile a skôr by ho uprednostnil na pozíciu krajného obrancu než pivota. V posledných týždňoch sa veľa hovorilo o výmene Ansu Fatiho za Nevesa s príplatkom od Wolves. Ak sa Ansu rozhodne takýto krok zamietnuť, Angličania sa môžu poohliadnuť po Ez Abdem.

Sofyan Amrabat

Hoci samotný hráč "túži o prestupe do Barcelony", no nepatrí medzi prioritné možnosti. Túto zimu sa športové riaditeľstvo snažilo o jeho príchod, ale Fiorentina nesúhlasila len s voliteľnou opciou na odkúpenie po skončení hosťovania. Teraz jeho meno kleslo v hierarchii na zozname želaní.

Oriol Romeu

Lacná možnosť. Skúsený odchovanec s charakterom, ktorý momentálne hráva za Gironu, ktorej sa v tejto sezóne darí. Ak by sa rozhodlo o jeho príchode, bolo by to skôr pre doplnenia kádra.

N'Golo Kanté

Francúza ponúklo jeho okolie Barcelone napriek tomu, že Chelsea chce predĺžiť jeho zmluvu, ktorá vyprší toto leto.

Arthur Vermeeren

Možnosť do budúcnosti. 18-ročného mladíka z Royal Antverpy už dokonca naživo sledovali skauti Barcelony. Belgičan však už má na stole viacero ponúk.

zdroj: gerard romero
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-05-25 18:51:55
Ak nebude chcieť Zubimendi zostať, tak čakám niečo v štýle 70 mega v dvoch splátkach (alebo 60 + 10 bonusy v nejakých splátkach)
2023-05-26 01:44:22
Za Busiho treba top posilu a tou by bol akurát Kimmich. Ako tak top sa ešte môžu rátať ako tak Zubi, Amrabat, Neves, Kante, ale tí 18-ročný chlapci a nejaký tam Guido nemajú čo robiť v základe Barci. Mimo toho tu chýba Fabricio Diaz ktorého chceme práve kúpiť do budúcnosti na DM.